ZIJ WAS IN 1991 EEN VAN DE EERSTE VISAGISTEN DIE EEN EIGEN MAKE-UPLIJN UITBRACHT. BOBBI BROWN ONTKETENDE EEN REVOLUTIE IN MAKE-UP. DIT NAJAAR OPENDE ZIJ EEN EIGEN BOETIEK IN BRUSSEL.

DE BROWN LIP COLOR, START VAN EEN IMPERIUM

Het was heel gewaagd : in 1991 lanceerde Bobbi Brown één lipstick in negen kleuren, allemaal beige huidtinten, omdat ze die gewoonweg niet vond bij andere merken. De Brown Lip Color is nu, na twintig jaar, nog steeds een bestseller. Na jaren in New York achter de schermen te hebben gewerkt als visagiste voor glossy bladen ( Vogue, Elle) wist Bobbi wat vrouwen wilden, en vooral, wat ze misten. Het was de tijd van make-up in dikke lagen, maar Bobbi deed alles anders. Zij kwam met natuurlijke, matte tinten en verkondigde dat foundation geen roze maar een gele ondertoon moest hebben en dat hij niet over het hele gezicht hoefde aangebracht te worden. Kortom, dat regels er waren om aan je laars te lappen. Bobbi vond een nieuw soort schoonheid uit. Natuurlijker, echter. Het was de sleutel van haar succes. Ze werd vaste gast in de Oprahshow, bleef backstage voor modeshows werken om alle trends op de voet te volgen en heeft inmiddels 955 verkooppunten in 56 landen. In 1995 kocht Estée Lauder het merk, maar Bobbi had een voorwaarde : zij bleef zelf aan het roer als CEO. De kleine, levendige vrouw met pretoogjes is dus te vinden, of achter de schermen van de catwalk, of op haar hoofdkwartier in Manhattan, waar ze een team van voornamelijk vrouwen aanstuurt.

Trots kondigde Bobbi dit najaar de opening aan van haar boetiek in Brussel, die, net als de winkel in Parijs (in de Marais) alles aanbiedt uit het Bobbigamma : make-up, huidverzorging en vooral advies. Wie graag eens een andere opmaak wil of raad zoekt bij huidverzorging, kan een van de speciale gratis make-up lessons uit het menu kiezen : Instant Pretty, Cheeks & Lips, Smokey Eyes… Het vraagt slechts vijf tot twintig minuten om inspiratie op te doen en om tips en tricks te leren.

FOUNDATIONS

Bobbi Brown staat bekend voor haar foundations en concealers. “Mijn foundations zijn op gele, soms op rode basis gemaakt, en ook geschikt voor een Aziatische, mediterrane of donkere huid. Ze zijn er in verschillende texturen, dekkend, licht of als balsem. Ik heb dit najaar voor het eerst ook een minerale make-up, de Skin Foundation Mineral Make-up spf 15, die verzorgend is en de huid niet uitdroogt. Weinig vrouwen weten overigens dat bronspoeders niet alleen bedoeld zijn om de huid bruin te laten lijken, maar ook om de huidskleur te corrigeren. Ze zijn prachtig op een donkere huid !”

NATUREL

Wie denkt dat Bobbi Brown alleen naturel make-up heeft, heeft het mis. “Naturel is niet beperkt tot huidtinten. Naturel staat ook niet voor ‘weinig make-up’. Het betekent : een make-up die past bij uw huidtint. Dat verschilt van cultuur tot cultuur en van vrouw tot vrouw. In sommige landen willen vrouwen bruiner lijken, in andere juist blanker. Mijn advies : doe wat voor u comfortabel is. Ik wil graag dat mensen tevreden zijn met hun uiterlijk en hun eigen stijl ontwikkelen. Ik kijk naar de dingen die mooi zijn in een gezicht : een kuiltje in de kin, diepliggende ogen. Ik kijk ook naar de vrouw zelf : Is ze een relaxed type ? Is ze net moeder geworden ? Heeft ze een drukke baan ?”

HUIDVERZORGING

Behalve maquillage maakt Bobbi Brown ook huidverzorgingsproducten. Omdat make-up niet mooi kan zijn als het ‘canvas’ eronder niet goed verzorgd is. En daarmee bedoelt ze : voorzien van vocht. “Als beautyexpert weet ik dat make-up alleen mooi kan zijn als de huid goed gehydrateerd is. Ik geloof in layering van skincare, dus product over product. Ik geloof niet in wondermiddelen, maar ik geloof wel dat vocht de textuur van de huid kan verbeteren. In de winter is de Extra Moisturizing Balm spf 25 mijn favoriet : een rijk product dat de huid gladder en voller maakt. Concealer is mijn nummer twee, je ziet er meteen minder moe uit. En als je een zware dag hebt gehad, kun je mijn moisturizers gewoon over je make-up heen gebruiken als je toch nog even weg moet en er fris wil uitzien. Je ziet, ik ben heel praktisch ingesteld !”

DOOR KAREN VAN EDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content