REVELATIE 2012

Broes Tavernier en Lien D'hooge. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

ACTUELE, PRETENTIE- LOZE GASTRONOMIE

KEUKEN 8,5

DECOR 7,5

COMFORT 7,5

BEDIENING 7,5

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 8,5

Goed begonnen is half gewonnen : Tafelen begint het nieuwe jaar met een revelatie. Superlekkere, actuele kookkunst voor een verteerbaar prijsje : dat kan (voorlopig nog) in restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter. Daar openden chef-kok Broes Tavernier en Lien D’hooge op 1 november 2011 het restaurant van hun dromen. Op de locatie was voorheen een hobby- en speelgoedwinkel en een koffiehuis met wereldwinkel. Het pand werd gekocht door Broes’ vader (ex-minister Jef Tavernier). De naam ’t Vijfde Seizoen werd gekozen omdat Broes affiniteit voelt met seizoen- en streekgebonden producten. De naam refereert ook aan het eerste kookboek ( De Vijf Seizoenen) van de Brugse topchef Geert Van Hecke, de ambachtsman die Broes de kneepjes van het vak leerde.

De inrichting is van niemand minder dan superster Lieven Musschoot, die voortborduurde op wat Lien en Broes aangaven. Dat betekent : een oogstrelend geheel zonder bravoure, zoals dat tegenwoordig hoort in grijs en bruin, opgebouwd uit bakstenen muren, oude tegels en zwart staal. Op tafel ligt geen stijf opgesteven linnen maar soepel leder. Lien straalt uit dat zij zich goed voelt in de gecreëerde omgeving.

De keuken bevindt zich achter glas. De spijskaart vermeldt een twaalftal bereidingen die je ook terugvindt in de menu’s. De aandacht gaat vooral naar deze menu’s. Wij schreven ons in op het menu Herfstgevoel (39 euro) en namen daar het wijnarrangement bij (13 euro), dat tevredenheid schonk. Er kwamen lekkere wachthapjes : pastei van haas met de lever en veenbessen, en erwtensoep met munt en broodkorstjes. Het eerste gerecht was een aantrekkelijk ogende en heerlijk smakende compositie van rauwe kabeljauw met wakame-algen, grondwitloof, appel, radijs en wasabi op krokantje. Prachtig gegaarde Belgische wilde eend volgde met kroketje van ingewanden, schorseneer op drie manieren, knolselderie, dooierzwam, mousseline van grenailleaardappel en specerijensaus. Mousse van bloedsinaasappel met vanillefondant, tonka en laagjes ijs en chocolade vormden de afsluiter.

’t Vijfde Seizoen is een restaurant waar iedereen zich goed voelt. Daar zorgen de ad rem ontvangst van Lien, het lekkere eten en de toegankelijke prijzen voor !

Info

RESTAURANT ‘T VIJFDE SEIZOEN

STATIONSSTRAAT 9

9880 AALTER

09 351 74 60.

WWW.TVIJFDESEIZOEN.COM

Woensdag en zondag gesloten.

Lunch : 17, 19 en 23 euro.

Seizoenmenu’s : 39 tot 65 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content