Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

DE WERELD ROND

Singapore Airlines, Delta Air Lines en Swissair slaan de handen ineen om een nieuw rond-de-wereld-tarief te introduceren, waarbij de deelnemers van de diensten van elk van de drie transporteurs én van die van SilkAir gebruik kunnen maken. Hun samengevoegde netten laten toe om in 400 steden, verspreid over 90 landen te landen. Het systeem zelf is gebaseerd op de afgelegde afstand. De gekozen route is geheel vrij, op voorwaarde dat men de maximum afstand niet overschrijdt.

Bij de basisformule mogen niet meer dan 25.000 mijlen (ca. 40.000 km) worden afgelegd en mag niet geland worden in Afrika, de Zuidwestelijke Stille Oceaan en Zuid-Amerika. Een iets duurdere formule voorziet een maximum afstand van 32.000 mijlen (ca. 52.000 km) en biedt minder beperkingen. In het goedkoopste geval moet men op 2200 dollar (66.000 fr.) rekenen voor een vliegreis rond de wereld uiteraard exclusief de hotels.

– Info : bij de reisagent.

NIEUWJAAR OP ZEE

North Sea Ferries dat onlangs voor de tweede opeenvolgende keer door de Britse zondagskrant “The Observer” als beste ferrymaatschappij werd verkozen, voorziet traditiegetrouw in een eindejaarscruise. De opvarenden kunnen op zondag 31 december om 16 uur in Zeebrugge inschepen aan boord van de Norstar. Daar genieten ze van een royaal eindejaarsbuffet, drankjes in de twee bars, en kunnen bovendien een gokje wagen in het mini-casino. Het orkest van de “The Jet Sound” en de disko “Guy van Antwerpen” zorgen voor swingende muziek. Tussendoor kan men uitblazen in zijn kabine, op nieuwjaarsdag wacht een uitgebreid Engels of kontinentaal ontbijt. Langslapers moeten waakzaam blijven, want het ontschepen in Zeebrugge gebeurt tussen 9 en 10 u.30. Bij slecht weer wordt, voor het komfort van de deelnemers, niet uitgevaren.

De prijs van deze nachtelijke cruise bedraagt 4700 frank voor de overtocht, een welkomstdrink, het oudejaarsdiner, champagne om middernacht, een overnachting in een speciale hut met lavabo, wc en douche en een uitgebreid Engels of kontinentaal ontbijt.

– Info : bij de reisagent of via North Sea Ferries, tel. (050) 54.34.30.

DANSK BED & BREAKFAST

Op steeds meer plaatsen in Denemarken zijn Bed & Breakfast-adressen te vinden, herkenbaar aan een bordje met deze tekst. Een gelijknamige organizatie geeft sinds kort ook een catalogus uit met adressen van partikulieren die kamers met ontbijt aanbieden. Een verblijf kost er tussen 110 en 175 DK (605 en 963 frank) per persoon.

– Info : Dansk Bed & Breakfast, Box 53, DK-2900 Hellerup, Denemarken. tel. (00-45) 396.104.05. Fax : (00-45) 396.105.25.

VISIT EUROPE

Jet Tours brengt voor de winter een Visit Europe-brochure uit waarin naast Europese kunststeden ook een paar uitschieters zitten. Een retourtje Malta, inclusief een verblijf van zeven nachten, kan in het goedkoopste geval al vanaf 15.010 frank per persoon in een driesterrenhotel. Kiest men voor vijf sterren, dan moet men in het beste geval op 20.960 frank rekenen. Een extra nacht kost 460 frank.

Een gelijkaardige formule loopt in Cyprus waar zeven overnachtingen in Limassol, inclusief de vluchten, al vanaf 18.140 frank kunnen. In de eindejaarsperiode moet men minstens op 20.270 frank rekenen. Extra nachten kosten 730 frank. Een Fly & Drive-voorstel waarbij men acht dagen op het eiland doorbrengt en zowel in Larnaca, Nicosia, Pedhoulas, Paphos als in Limassol logeert, kost 22.830 frank (vluchten, kamer met ontbijt in driesterrenhotels, huurwagen kategorie A).

Fijnproevers kunnen een kort verblijf in Lyon proberen en betalen voor een arrangement waarbij men twee nachten ter plaatse doorbrengt 7110 frank, inclusief de treinreis. Hetzelfde voorstel met vervoer per vliegtuig kost 15.180 frank. Voor elke bijkomende nacht wordt 1510 frank gevraagd. Verkiest men de Provence, dan zit men al vanaf 8070 frank goed in het New Hotel Bompard (drie sterren) in Marseille voor twee overnachtingen en de treinreis. Reken voor elke extra nacht op 1380 frank.

Twee overnachtingen in een driesterrenhotel in Barcelona, inclusief de vluchten en de ontbijten, kunnen al vanaf 10.940 frank. Elke extra nacht kost 1280 frank. Mag het een ster meer zijn, dan betaalt men voor twee overnachtingen met ontbijt én de vluchten 12.200 frank. Voor elke bijkomende nacht wordt 1920 frank per persoon aangerekend.

– Info : Visit Europe-brochure, bij de reisagent.

PIERRE DARGE

Betaalbaar en origineel : oudejaarsavond op zee met North Sea Ferries.

Steeds vaker gevraagd : een kort verblijf op Malta.

Partner Content