Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

LE SHUTTLE

Sinds twee weken wordt een regelmatige treinservice voor personenwagens onder het Kanaal gegarandeerd en wel om het uur. Tot eind maart zal nog wel moeten worden gereserveerd, vanaf april zal men op “turn up and go”-basis opereren. De prijzen die worden gehanteerd, gelden voor de wagen, ongeacht het aantal inzittenden. Wie dezelfde dag heen en weer reist, betaalt daarvoor (wagen en inzittenden) slechts 2400 frank. Voor een vijfdaags retourticket wordt 3900 frank aangerekend en wie niet aan data gebonden wil zijn, moet op 7000 frank rekenen voor een standaard retourticket. Deze lanceerprijzen voor de 35 minuten durende rit onder het Kanaal gelden tot 30 maart 1995. Tickets kunnen worden gekocht bij de reisagent of via het Verkoop- en Informatiekantoor van Le Shuttle (Keizerinlaan 56 vlakbij het Centraal Station in 1000 Brussel).

– Info : (02) 512.79.99.

REISGIDSENGIDS

Wie volop bezig is met de voorbereiding van de zomervakantie en het noorden verliest bij de keuze tussen de talloze reisgidsen, kan bij de Fnac-winkels terecht. Daar wacht een gratis dossier dat een overzicht wil geven van alle reisgidsen die in ons land beschikbaar zijn. Het drietalige dossier brengt een indrukwekkende lijst van de meest voor de hand liggende, alfabetisch gerangschikte bestemmingen in totaal meer dan 250. Het Nederlandstalige gedeelte bevat 26 reisgidsenkollekties ; wie Frans leest, heeft de keuze uit 45 kollekties ; wie het Engels beheerst, kan uit 39 reeksen kiezen. Voor reizigers die weinig vertrouwd zijn met het aanbod werd ook een summiere beschrijving bijgevoegd van het karakter van elke reisgidsenserie.

– Info : Dossier Reisgidsen, Fnac-winkels in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik.

HALVE HUURPRIJS

Sinds enkele jaren hanteert Interhome een interessante, maar weinig gekende “stand-by”-huurformule aan halve prijs. Het systeem is het hele jaar door geldig en werkt als volgt : een woning die nog niet gereserveerd is voor het volgende weekend en de vijf daarop volgende dagen kan gehuurd worden met 50 % korting. In de praktijk betaalt men dus voor zeven dagen huren de prijs van drie en een halve dag. Op die manier wil Interhome enerzijds de leegstand tegengaan en anderzijds tegemoet komen aan de wensen van het steeds groter wordend aantal late boekers.

– Info : Interhome-brochures bij de reisagent of bij Interhome, Louizalaan 226 in 1050 Brussel, (02) 648.99.55 (Elisabeth Renier).

ARTS & CULTURE

Bezoekers aan Groot-BrittanniĆ« worden er dit jaar bedolven onder de kulturele evenementen. De 300ste verjaardag van de dood van de komponist Henry Purcell, de honderdste verjaardag van de Proms, de 400ste verjaardag van Shakespeares Midzomernachtsdroom en de nakende voltooiing van de rekonstruktie op ware grootte van Shakespeares Globe Theatre in Londen vormen slechts een paar van de extra troeven van het “Festival of Arts en Culture 95” dat van februari tot november loopt. Het overweldigende aanbod van koncerten, tentoonstellingen, operavoorstellingen, dansopvoeringen, filmprojekties en evenementen rond literatuur (o.a. in Bath, van 3 tot 24 maart) werd in een kleurrijke brochure samengebracht en kan gratis worden aangevraagd bij de British Tourist Authority (BTA).

– Info : BTA, Louizalaan 306 in 1050 Brussel, (02) 646.35.10.

PRAAG NAAR MAAT

Escape, de touroperator van het Brugse Hansa Reizen dat zich specializeert in begeleide kultuurreizen, heeft een zeer kompleet programma op de Tsjechische hoofdstad Praag. Met eigen auto, bus, trein of vliegtuig ; in een appartement, een eenvoudig pension, een driesterren- of een luxehotel, het kan allemaal bij Escape. En u kan vertrekken op de dag die u het beste schikt en uw verblijf zo lang of zo kort maken als het u zint. Kamerprijzen gaan van 680 tot 5500 frank per nacht. U kan bij boeking ook meteen een aantal exkursies reserveren en tickets voor opera, koncerten en teater. Ter plekke heeft Escape een eigen kantoor dat toeristen helpt met info en reservaties of bij problemen. (TV)

– Info : bij uw reisagent.

TESSIN

Bij het bericht over de winteraanbiedingen in het Zwitserse Tessin (Weekend Knack, 21 december 1994) stond voor het Office de tourisme du Gotthard een telefoon/faxnummer vermeld. Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze streek kan u ook het Office de tourisme de Faido kontakteren op het nummer (00-41) 94.38.16.16.

PIERRE DARGE

Le Shuttle : aantrekkelijke lanceerprijzen.

Reisgidsendoolhof : Fnac stelt orde op zaken.

Partner Content