Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

CRUISE

In het verleden stond het aanbod van cruises verspreid in verschillende, vaak onoverzichtelijke brochures. Met de oprichting van A.T.C. (All Travel Consultants) door Jean Alen is dat verleden tijd. Deze dynamische allrounder, die bij KLM, Wirtz, Sunsnacks en Orion werkzaam was, vertegenwoordigt in ons land Cruise Travel, de Nederlandse marktleider (meer dan 10.000 klanten in 1994) op het vlak van de cruisevakanties. Cruise Travel brengt alle cruises in één brochure samen en kan daardoor arrangementen van 45 rederijen en cruises op 95 schepen met minstens drie sterren aanbieden. Het interessante aan de 300 pagina’s dikke winterbrochure 94/95 is dat de prijzen van de aanbiedingen ook de vluchten omvatten zodat de reiziger in één oogopslag een precies beeld heeft van wat zo’n vaarvakantie zal gaan kosten.

Dat cruisen niet per se duur hoeft te zijn, blijkt uit volgende aanbiedingen die zowel de cruise in volpension als de vluchten vanuit Brussel omvatten. Een achtdaagse vanuit Malaga naar de Canarische Eilanden (en terug) kan in een vierpersoonshut al vanaf 39.630 frank. Acht dagen in een tweepersoonshut vanuit Miami naar de Caraïben en Mexico (en terug) kunnen al vanaf 43.370 frank. Een wel erg biezonder aanbod betreft een zestiendaagse transatlantische cruise vanuit Rio de Janeiro via Salvador de Bahia, Recife, Dakar, Tenerife, Tanger en Barcelona naar Genua. In een tweepersoonshut kan zo’n cruise, inclusief de vluchten, vanaf 49.180 frank per persoon.

Over enkele weken verschijnt bij ATC/Cruise Travel ook een zomerbrochure met 330 pagina’s aanbiedingen.

Info : Cruise Travel, Stierstraat 12 in 2018 Antwerpen (bezoek op afspraak). Tel. : (03) 236.89.39. Fax : (03) 236.53.27.

VROEGE BOEKERS

Voor vakantiegangers die vóór 15 januari hun zomervakantie boeken, brengt Neckermann The best of uit, een speciale selektie waarin zowel vliegvakanties, autocarreizen als exotische vakanties werden samengebracht. Naast het materiële voordeel van een korting die tot 3750 frank kan oplopen (drie weken vakantie in het hotel Atalaya Park aan de Costa del Sol), wordt ook de annulatieverzekering (3 % van de prijs) gratis geschonken en kan men één gratis nacht in het Royal Astor Hotel in Oostende doorbengen.

Neckermann, dat dit jaar zijn vijftiende verjaardag viert, zorgt voor meer haltes aan de Costa Brava, voor twee nieuwe bestemmingen aan het Gardameer en voor 41 gratis vertrekpunten voor de autocarreizigers. Die kunnen nu tegen een extra betaling van 1500 frank per retourreis over een Royal Class-stoel en telefoon beschikken.

Speciaal voor gezinnen werden “familiepakketten” ontworpen waarbij men in één oogopslag de kostprijs voor een gezinsvakantie kan aflezen. Bij de exotische vakanties staat de Dominikaanse Republiek in de kijker. Een interessante aanbieding loopt in de Club Boca Chica waar een negendaagse (7 nachten) gezinsvakantie (2 volwassenen, 1 kind tot 11 jaar) in het beste geval 82.100 frank kost (vluchten, verblijf in volpension). Voor zestien dagen (14 nachten) wordt dat 106.150 frank. Het familiepakket voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 11 jaar kost er minimum 114.800 frank (9 dagen) en 136.880 frank (16 dagen).

Info : “The Best of” Neckermann-brochure, in de Neckermann-verkoopkantoren.

SKI-VARIATIE

De gemeente Brig in de Zwitserse Rhônevallei heeft een merkwaardig initiatief opgestart dat de skiër moet toelaten elke dag een ander skigebied te ontdekken. Dat is interessant omdat de omgeving van Brig erg gevarieerd is : zo kan men bijvoorbeeld naar Saas Fee, het dorp van de gletsjers ; naar Leukerbad, het kuurstation in de bergen ; of naar de skigebieden in Torrent, Bettmeralp en Riederalp, aan de voet van de Aletschgletsjer. De mogelijkheid bestaat zelfs om Zermatt te ontdekken met zijn drie grootse skigebieden in de schaduw van de Matterhorn. Om één en ander te vergemakkelijken, bieden de hôteliers in Brig tot Pasen forfaits aan vanaf 799 Zwitserse frank (20.000 frank) voor zeven overnachtingen met ontbijt, een ski-abonnement voor 6 dagen, de dagelijkse transfer van het hotel naar de diverse stations, een raclette-avond en begeleiding naar de skipistes.

Info : Verkeersbureau Brig, tel. : (00-41) 28.23.19.01.

AVONTUUR

Bij het bericht over de avontuurlijke reizen van BonavenTura (Weekend Knack 49 van 7 december 1994) stond een foutief info-nummer vermeld. Dit is het korrekte nummer : (02) 511.12.12.

PIERRE DARGE

Cruisevakanties : overzichtelijk samengebracht in de Cruise Travel-brochure.

Dominikaanse Republiek : gezinsvakanties bij Neckermann.

Partner Content