Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

WEEKENDTRIPS

Citytrips zitten in de lift en Nouvelles Frontières speelt daarop in met een aanbod van weekendtrips tegen erg aantrekkelijke prijzen. Een verblijf in Rome (2 nachten kamer met ontbijt, vluchten, luchthaventaks) kan al vanaf 7200 frank. Voor elke bijkomende nacht betaalt men 600 fr. per persoon. Kiest men voor Boedapest, dan hoeft eenzelfde arrangement (alleen van 9 tot 11/2) niet meer dan 8250 fr. te kosten.

Twee nachten Edinburgh met ontbijt, inclusief vluchten en taksen, kan al vanaf 11.750 frank. Voor elke bijkomende nacht betaal je 1200 frank. Eenzelfde arrangement op Wenen komt in het goedkoopste geval op 10.700 fr., een extra nacht kost 1250 frank.

Aantrekkelijk zijn de voorstellen in Marrakech : drie nachten in kamer met ontbijt, inclusief de vluchten, kunnen vanaf 10.950 frank. Spotgoedkoop is ook vierdaags verblijf (drie nachten, halfpension, vluchten) in de Tunesische oaze Tozeur voor maar 9950 frank. Vijf dagen New York (drie nachten) kosten (logies, vluchten) in het beste geval 20.500 frank, voor elke bijkomende nacht wordt 1350 fr. gevraagd.

– Info : Nouvelles Frontières “Even Uit”-brochure, bij de reisagent of telefonisch op het nummer (03) 232.98.75. Fax : (03) 226.29.50.

MYANMAR

Het gebeurt niet elke dag, en toch : sinds een paar dagen is Vlaanderen een nieuwe touroperator rijker, 7 Plus. De nieuweling (met o.m. Guido Vincke van Ictam aan het roer) brengt het Nabije Oosten, Myanmar, Egypte, Guatemala en Libië dichterbij. Opvallend is natuurlijk deze laatste bestemming, die in twee varianten wordt aangeboden. Een twaalfdaags arrangement mikt op de archeologische sites en de karavaansteden maar bezoekt ook Tripoli, Al Bayda en Benghazi. Alles inbegrepen wordt daar 73.750 frank voor gevraagd. Een achtdaagse tocht hoeft niet meer dan 51.500 frank te kosten.

De Myanmar-brochure bevat slechts één voorstel waarbij de bezoekers in het vroegere Birma een twaalfdaagse verkenning ondernemen. Op het programma staan Yangon, de hoofdstad aan de gelijknamige rivier ; Bagan met zijn meer dan duizend tempels, pagodes en kloosters ; en Mandalay, de laatste hoofdstad van het koninkrijk. Uitstappen naar het Inlemeer, naar Kalaw, de vroegere Britse nederzetting, en naar Heho besluiten deze reis waarvoor 89.900 frank wordt gevraagd (volpension, alle vluchten, diensten).

– Info : 7 Plus-brochures, bij de reisagent, of telefonisch op het nummer (02) 743.10.10. Fax : (02) 743.10.11.

FAMILIAAL

Sunair brengt nu al een zomerbrochure uit die zich tot de families richt en waarin 122 hotels en appartementen werden opgenomen, speciaal geselekteerd omwille van hun familievriendelijk karakter.

Opvallend voordelige mogelijkheden vindt men aan de Costa Brava (24.950 fr.), op Mallorca (28.990 fr.), in Tunesië (29.990 fr.) en op Korfoe (36.990 fr.). In deze vier gevallen gaat het om een weekverblijf in halfpension voor twee volwassenen en een kind jonger dan twaalf jaar, inclusief de vluchten.

Wie vóór 31 maart 1996 boekt, krijgt er bovendien een gratis Sunparks-verblijf bij naar keuze aan de kust, in de Kempen of in de Ardennen. Wie voor zijn zomerreis vanuit Oostende naar Mallorca of de Costa Blanca vliegt, geniet bovendien van gratis parking en een korting van 500 fr. per persoon.

– Info : Sunair-brochure Familievakanties 1996.

REUNION

Jet Tours brengt in haar winterbrochure een opmerkelijk groot aantal bestemmingen, verdeeld over alle kontinenten. Interessant en biezonder boeiend voor wie van de natuur houdt, is het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Een tiendaags verblijf (zeven nachten), dat de naam de kraters van Réunion meekreeg en waarbij de reiziger de mogelijkheid wordt geboden om zelf zijn trajekt uit te stippelen, kost 44.360 fr. (vluchten, logies en ontbijt). Daar moet de huur van de auto worden bijgeteld : 12.530 fr. per week. Een strandverblijf (9 dagen, 7 nachten) kan vanaf 43.550 fr. (logies, vluchten).

Al even uitzonderlijk is een rondreis per minibus doorheen Guyana, gekombineerd met drie tochtjes per prauw. Onderweg worden zowel het ruimtecentrum Kourou, het Kawmoeras, de Iles du Salut als de Gabriëlskreek en de vroegere strafkolonie Saint-Laurent-du-Maroni bezocht. De reis duurt negen dagen (zeven nachten) en kost 80.120 fr. (vluchten, de meeste maaltijden, de rondreis).

– Info : Visit the World-brochure van Jet Tours, bij de reisagent.

PIERRE DARGE

De Tunesische oaze Tozeur : ideale weekendbestemming èn spotgoedkoop.

Myanmar, het vroegere Birma : ontdekkingsreis bij 7 Plus.

Partner Content