Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

TOERSKI

Het International Mountainering Team organizeert al meer dan vijf jaar toerskitochten en skivakanties off piste. Die tochten richten zich tot skiërs die de wachttijden aan de skiliften en de overvolle pistes beu zijn en verlangen naar ongerepte bergwereld. Omdat zo’n aanpak enige ervaring van de skiër vraagt, worden ook initiatietochten in de Tiroolse Silvretta en de Franse Queyras opgezet, waaraan deelnemers met slechts vier weken ski-ervaring kunnen deelnemen. Op deze tochten wordt skilopen en diepsneeuwskiën op een eenvoudige en rustige manier aangeleerd.

Voor de ervaren skiërs zijn er stages in de Stubaier Alpen en in de streek tussen Zermatt en Arolla. De allerbesten kunnen zich zelfs wagen aan de Haute Route, met vertrek in Chamonix en aankomst in Zermatt.

De zevendaagse stages kosten 22.970 frank voor een verblijf in volpension, de begeleiding, de toerskiles en de annulatieverzekering. De Haute Route kost 25.970 frank. De deelnemers staan zelf in voor het vervoer naar de stageplaats en voor wie nog met een pak vragen zit, worden info-avonden georganizeerd.

– Info : IMT, Sint-Bernardsesteenweg 236 in 2020 Antwerpen. tel. (03) 216.25.94 en 248.50.60. Fax : (03) 216.94.44.

MINITRIPS ELZAS

In de City & minitrips brochure van Airtour viel ons oog op een paar aanbiedingen in de Elzas. In de Hostellerie duPape in Eguisheim, zo’n 5 kilometer van Colmar, betaalt men tussen 1 november en 31 maart 1530 frank per nacht voor een kamer met ontbijt. Halfpension kost 750 frank extra. Behalve in de periode van 15 december tot en met 8 januari is de vierde nacht bovendien gratis. Het hotel geniet een gastronomische reputatie en biedt een arrangement van twee nachten met ontbijtbuffet, een welkomstdrankje, een driegangen- en een vijfgangenmenu aan voor 5490 frank per persoon.

In Barembach, op 40 km van Straatsburg, biedt het Château de Barembach, een klein renaissanceslot dat tot in 1983 een privé-woning was, een kamer met ontbijt aan voor 2080 frank. Voor halfpension betaalt men 1160 frank extra. Een arrangement van twee nachten met inclusief ontbijt, een viergangen- en een zesgangenmenu kost 8200 frank per persoon.

– Info : Airtourbrochure City & Minitrips, bij de reisagent.

LEUKER VLIEGEN

British Airways zette wereldwijd een enquête op om naar de behoeften van haar passagiers te informeren. De resultaten daarvan zetten het bedrijf aan om een hele trits nieuwigheden in te voeren. Passagiers in First Class krijgen een individuele kabine die zij kunnen gebruiken als een privé-kantoor, een mini-vergaderruimte, een ontspanningscentrum, een eetkamer voor twee of een slaapkamer met een volledig uitgestrekt bed van 198 cm.

In de Club World wordt de ruimte tussen twee rijen stoelen met een kwart uitgebreid en zullen de stoelen meer steun en komfort bieden. Volgend jaar krijgt World Traveller, de hoofdkabine op interkontinentale vluchten, komfortabeler stoelen en ’s werelds meest geavanceerde interaktief entertainement- en videosysteem met een keuze uit 24 video- en audiokanalen, videospelletjes en telefoon.

WEEKENDJE REIMS

Het toerismebureau van Reims biedt tussen 10 november 1995 en 31 maart 1996 een aantrekkelijke weekendformule aan. Vanaf 340 FF (2040 fr.) per persoon heeft men recht op twee overnachtingen met ontbijt in een tweesterrenhotel, een audio-gidstoer in de stad en in de katedraal, een bezoek aan de kelders van champagneproducent Mumm, gevolgd door een degustatie en een museumpaspoort. Per koppel komt daar nog een fles champagne bij.

Ter plekke vindt men veel meer dan herinneringen aan de champagne : de katedraal van Reims is een meesterwerk van de gotische kunst en de basiliek van Saint-Rémi is de belangrijkste Romaanse kerk uit de streek. Samen met het museum van het Jezuïetenkollege en zijn uitzonderlijke biblioteek, een hoogtepunt uit de Franse barok, en zijn drie eeuwen oude wijngaarden vormen ze de absolute toppers van elk bezoek. Daarnaast vindt men er ook een Museum van Schone Kunsten dat portretten van Cranach en een reeks schilderijen van Corot onderdak verleent.

– Info : Office de Tourisme de Reims, boulevard du Général Leclerc, 12, F-51.100 Reims. tel. (00-33) 26.77.45.09. Fax : (00-33) 26.77.45.19.

PIERRE DARGE

foto 1 :

Toerski : ook voor skiërs met weinig ervaring.

foto 2 :

British Airways : de wensen van de klanten ingewilligd.

Partner Content