Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

WINTERSPORT (1)

Bij Neckermann verscheen de wintersportbrochure waarin als nieuwigheid Tsjechië werd opgenomen en wel met acht verschillende stations. Aanraders daar zijn volgens de touroperator de hotels Bohemia in Spicak (een week in halfpension vanaf 6180 frank), Arnak in Spindleruv Mlyn (idem vanaf 6860 frank) en hotel Sklar in Harrachov (idem vanaf 5340 frank). In Italië is sprake van aantrekkelijke prijsdalingen die tot 20 % kunnen oplopen. Voor wie graag een duidelijke kijk heeft op de vakantiekosten wordt in de Club Aquarius in de grote Franse ski-oorden en in het Zwitserse Leysin de All inclusive-formule gehanteerd waarbij zowel het verblijf in volpension, wijn en water bij de maaltijden als de skipas, de skischool (niet in Val Thorens), de internationale animatie en de disko inbegrepen zijn.

Dichtbij-vakanties kunnen in eigen land, in het Groothertogdom Luxemburg, in Duitsland en in Frankrijk, waar Straatsburg en Reims de nieuwe bestemmingen zijn.

– Info : Neckermann Wintersportbrochure, in de Neckermann informatie- en boekingscentra.

WINTERSPORT (2)

Ook bij Langrange is de winterbrochure uit met traditiegetrouw een zeer ruim aanbod in Frankrijk, evenals een handvol bestemmingen in Oostenrijk en Zwitserland. Origineel zijn de wintervakanties aan de Azurenkust, in Normandië, Bretagne en langs de Atlantische kust waar golfstages en talassoterapiekuren kunnen geboekt worden. Naast de traditionele Europese bestemmingen, vindt men in de brochure een zeer bescheiden aanbod op Tenerife, op Guadeloupe en op Martinique. Vroege boekers genieten van kortingen tussen 5 en 10 %.

– Info : brochure Lagrange autovakanties, bij de reisagent.

WINTERZON (1)

Bij JetAir, dat zich voor dit jaar met 325.000 klanten de grootste reisorganizator van het land noemt, verscheen de winterzon-brochure. Daarin eist de Dominicaanse Republiek, waar JetAir dit jaar al 15.000 klanten naartoe vloog, de vedettenrol voor zich op. Een pluspunt is alvast dat de organizator als enige rechtstreeks vanuit Brussel naar Punta Cana en Puerto Plata vliegt en daarvoor de Boeing 767 van Sobelair gebruikt. Het gros van de 29 hotels voerde de all inclusive-formule in, en rekent prijzen aan die onder de 29.990 frank per week blijven, inclusief de vluchten. In de Sosua Fun Club bedraagt die tussen 4 en 10 november zelfs maar 25.970 frank.

Nieuw is Malta met o.a. een week kamer en ontbijt, incl. vluchten, vanaf 11.370 frank. Ook van het Israëlische Eilat, aan de Rode Zee, wordt veel verwacht. Een week logies in de apparthotel-formule is er reeds mogelijk vanaf 13.380 frank. Voor vroege boekers worden extra kortingen voorzien die tot 5635 frank per week kunnen oplopen.

– Info : JetAir winterzon-brochure, bij de reisagent.

WINTERZON (2)

De winterzon oogt wat sjieker bij VIP Selection waar cruises in de Caraïben nieuw zijn. Een twaalfdaagse kombinatiereis met verblijf in de Dominicaanse Republiek en een achtdaagse cruise kan al vanaf 64.190 frank.

Ook nieuw is de selektie VIP Gardens, één Portugees en vier Spaanse hotels die omwille van hun fraaie tuinen en de rust van de natuur een speciale vermelding meekregen. Het Sheraton Algarve, vijfsterrenhotel tussen Albufeira en Vilamoura, aan de Portugese zuidkust, zit in die kategorie en biedt bovendien twee verschillende golfforfaits aan. Toch kan een verblijf van een week (kamer en ontbijt/vluchten) er al vanaf 22.960 frank. Voor 15 dagen moet men minstens op 36.280 frank rekenen.

Aan de Costa del Sol kreeg het Puente Romano (vijf sterren) de VIP Garden-kwalifikatie. Reken voor een week (kamer en ontbijt/vluchten) op minstens 26.320 frank, voor twee weken op minstens 42.930 frank.

– Info : Winterzon-brochure 95/96 van VIP Selection.

GUNSTTARIEF

7770 frank is de gunstprijs die Sabena tot en met 31 december op haar vluchten aanrekent voor een retourticket vanuit Brussel naar Barcelona, Edinburg, Glasgow, Madrid, Manchester, Rome en Wenen, inclusief de luchthaventaksen. Aan dit speciale promotietarief is geen minimum-reservatieperiode verbonden, maar reservatie en betaling dienen wel gelijktijdig te gebeuren. Bovendien moet tussen beide vluchten een nacht van zaterdag op zondag vervat zitten.

– Info : Sabena Call & Reservation Center, tel. (02) 723.23.23 of bij de reisagent.

PIERRE DARGE

Sabena troef : zeven Europese bestemmingen aan 7770 frank.

Steeds populairder : “all inclusive”-formule in de Dominicaanse Republiek.

Partner Content