Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

ZELF VLIEGEN

De Vliegclub Grimbergen zet van 19 tot 28 juli in Courbassac bij Nîmes een intensieve scholingsstage motorvliegen voor beginnende piloten op. Het gaat om dubbelbesturingsvluchten zoals voorgeschreven in de Belgische opleidingsmodaliteiten van het Bestuur der Luchtvaart, waarbij ernaar gestreefd wordt de kandidaat-piloten een tiental uren te laten oefenen in de elementaire besturing van een vliegtuig om eventueel tot een eerste solovlucht te komen. Omdat deelnemen enkel kan wanneer alle wettelijke reglementaire voorwaarden vervuld zijn, moeten kandidaten eerst een geneeskundig onderzoek ondergaan bij de Administratieve Gezondheidsdienst (kost samen met de leervergunning ongeveer 8000 frank) en in orde zijn met het lidmaatschap van de Vliegclub Grimbergen.

De vlieguren komen op zowat 30.000 frank, verblijf en vervoer kunnen naar eenieders gading uitgewerkt worden (camping, Formule 1-Hotel, een beter hotel in de buurt).

Info : op het nummer (02) 269.40.26 bij René Van Campenhout.

BUDGET DUITSLAND

Wie naar Duitsland wil en daarbij niet te veel geld wenst uit te geven, kan bij de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een handig boekje aanvragen waarin liefst 1100 adressen te vinden zijn van hotels, gasthoven en pensions die minder dan 50 mark (ongeveer 1000 frank) aanrekenen per nacht.

Info : Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, A. De Boeckstraat 54 in 1140 Brussel, (02) 245.97.00.

LUDWIG II

De vrijstaat Beieren herdenkt dit jaar Ludwig II die 150 jaar geleden geboren werd. Om de nieuwelingen wegwijs te maken in het leven van deze excentrieke koning werden twee wandeltochten uitgezet. De eerste loopt langs de bewegwijzerde König Ludwigweg van de Starnberger See naar Füssen en Hohenschwangau, is 120 km lang en wordt in vijf dagtochten van 24 km afgelegd. Voor 568 mark (11.360 frank) kan men dit programma boeken waarin zes overnachtingen, het bagagetransport en waar nodig de transferts inbegrepen zijn. De wandeling is niet begeleid, maar er worden wel vaste vertrekdata voorzien. Een iets duurdere Jubiläumstour kost 638 mark (12.760 frank).

Info : zie item “Budget Duitsland”.

PRAAG EN VERDER

Hansa Cultoura organizeert voor muziekliefhebbers van 12 tot en met 15 oktober een kunstreis naar Praag onder begeleiding van Patrick Peire. Naast een grondige verkenning van de stad staan een diner opgeluisterd met renaissancemuziek (op originele instrumenten), het bijwonen van de opera “La Traviata” van Verdi in de staatsopera en een privékoncert met topsolisten van de nationale opera in het unieke kader van de Villa America (waar Dvorak heeft geleefd) op het programma. Voor die vierdaagse wordt 28.800 frank gevraagd (vluchten, verblijf in volpension, alle transferten en toegangsgelden, begeleiding).

Eind september wordt een 15-daagse kultuur- en natuurreis naar Bhutan en Sikkim georganizeerd met bezoeken aan Calcutta, Darjeeling, Pemayangtse en het Ningmaklooster waar voorheen de koningen van Sikkim werden gekroond. Tijdens het tweede deel van de reis is er tijd voor de kennismaking met de vroegere Sikkimse hoofdstad Gangtok, het bezoek aan Bhutan en het bijwonen van de festivals van Wangdi en Thimpu. Voor die reis wordt 96.900 frank aangerekend (alle vluchten, alle transferts, verblijf in volpension, alle bezoeken en toengangsgelden).

Op 3 oktober wordt een 19-daagse kultuurreis langsheen de zijderoute in Pakistan en China opgezet (111.900 frank, vluchten, volpension, transferts en toegangsgelden), en op 28 oktober vertrekt een 14-daagse naar Mexico (105.900 frank, vluchten, half- en volpension, transferts en bezoeken).

Info : Hansa Cultoura, Zilverpand 3 in 8000 Brugge, (050) 33.86.24. Fax : (050) 24.35.57.

KROATIE

Met steden als Zagreb, Split en Dubrovnik, een prachtige kust en schitterende eilanden was Kroatië een van de belangrijkste toeristische streken van ex-Joegoslavië. Door de burgeroorlog was elke vorm van toerisme er lange tijd uitgesloten. Vandaag is in grote delen van Kroatië de rust weergekeerd. Verschillende streken zijn veilig voor toeristen, deelt de Ambassade van de Republiek Kroatië mee. Dat zijn : het schiereiland Istrië in het noorden, de eilanden Krk, Cres, Rab en Pag, en de eilanden voor de kust van Split (Hvar, Brac en Korcula). Meer in het binnenland en aan de grens met Bosnië is de toestand onzeker en minder veilig. Voor meer informatie kan u altijd terecht op de ambassade.

Info : Ambassade van de Republiek Kroatië, Louisalaan 425 in 1050 Brussel, (02) 646.52.80. Fax : (02) 646.64.31.

PIERRE DARGE

Neuschwanstein in Beieren : Ludwig II achterna, 150 jaar na zijn geboorte.

Sikkim en Bhutan : religieuze festivals op het dak van de wereld.

Partner Content