Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

AZIE

Asian Travel specializeert zich op het Verre Oosten en biedt daarbij zowel groepsreizen als individuele rondreizen met privé-auto en chauffeur aan. Een elfdaagse groepsreis naar Vietnam met bezoeken aan Hanoi, Danang en Ho Chi Minhstad kost in volpension, inclusief de vluchten, 71.750 frank (China Airlines) of 72.900 frank (Thai). Maakt men de rondreis individueel met privé-auto en chauffeur, dan moet men op respektievelijk 83.000 frank en 84.000 frank rekenen. Eenzelfde principe wordt eveneens toegepast voor tochten in Thailand en Indonesië. In dezelfde brochure vindt men ook aanbiedingen voor Sri Lanka, de Filipijnen en Maleisië. Helemaal buiten het gewone aanbod valt de treinreis met de Eastern & Oriental Express, de Aziatische tegenhanger van de Orient Express. De luxetrein verbindt Bangkok met Singapore (vertrek op dag 1 om 15 u.30, aankomst op dag 3 om 9 uur in de voormiddag) en kost in het beste geval 40.950 frank in volpension. Wie de pil wil verzachten, kan ook boeken op een deel van dat trajekt : van Singapore naar Butterworth betaalt men bijvoorbeeld “slechts” 26.340 frank.

– Info : brochure Asian Travel, bij de reisagent.

OFF ROAD

Sopromauto zet voor verschillende organizaties avontuurlijk getinte autoreizen op. Onder de noemer “In het spoor van… ” wordt in samenwerking met Touring Club Adventure in zuidelijk Tunesië een tocht (4 tot 14 november) opgezet voor 4×4-wagens, die daarvoor geen speciale aanpassingen behoeven. Met uitzondering van de eerste en de laatste nacht in Tunesië worden alle etappes in bivak georganizeerd, volgens het principe “men slaapt waar men aankomt”. De assistentie omvat zowel een monteur als een dokter en een catering die ’s morgens en ’s avonds voor uitgebreide maaltijden zorgt. ’s Middags doen de deelnemers het met sandwiches. Deze reis, waarbij 20 wagens worden toegelaten, kost 89.500 frank (voor een auto en twee personen, de overzet naar en van Tunesië, de maaltijden en de logies) van Marseille tot Marseille.

Van 26 december tot 2 januari wordt een variante op deze formule opgezet waarbij de deelnemers per vliegtuig vanuit Brussel naar Tunis worden gebracht en ter plaatse met huurauto’s het land verkennen. De overnachtingen gebeuren in hotels en per persoon wordt 45.000 frank gevraagd (vluchten, huurauto, volpension).

– Info : Sopromauto, rue Dessus 18 in 1370 Lathuy, (010) 81.32.10. Fax : (010) 81.31.88.

ARGENTINIE

Van 1 tot 19 oktober zet de specialist op Zuid-Amerika, Cosmic Travel, een heel biezondere reis op naar Argentinië. In het land van de tango, de pampa en de gletsjers die naar de Zuidpool afglijden, wordt Buenos Aires zowel aan het begin als aan het einde van de reis aangedaan, waarbij een heel exclusieve tango-show en de traditionele dansen in een Gaucha Festival worden ontdekt. Tussenin wordt een bezoek gebracht aan de vier miljoen pinguïns die Punta Tombo bewonen, aan het schiereiland Valdes waar walvissen, zeeleeuwen en zeeolifanten thuis zijn, aan Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld en aan het nationaal park van Vuurland. Per catamaran varen de deelnemers doorheen het Beaglekanaal dat de Stille Oceaan met de Atlantische Oceaan verbindt. Tot de hoogtepunten van de reis behoren de ontdekking van de 80 meter hoge Upsula-gletsjer, het bezoek aan de baai van Onelli en de konfrontatie met de indrukwekkende Iguasu-watervallen. Voor deze uitzonderlijke reis wordt 160.800 frank aangerekend voor de interkontinentale en binnenlandse vluchten, alle overnachtingen met ontbijt, een aantal maaltijden, de bezoeken en de gespecializeerde gids ter plaatse.

– Info : Cosmic Travel, bij de reisbureaus of rechtstreeks op het nummer (02) 646.02.27.

REISIMPRESSIES

“Reiskoorts” is de titel van een bundel impressies van tientallen bekende schrijvers over de kunst van het reizen. Daarin behandelt D.H. Lawrence het probleem van het stilzitten, schrijft Gerrit Komrij over vliegangst, legt Rudy Kousbroek uit dat vakantie het ware leven is en vertelt Judith Herzberg over Reispijn. Om nog te zwijgen van het relaas van Maarten ’t Hart, Paul Theroux of Bruce Chatwin. Of waaraan de simpele van de sentimentele reiziger te herkennen valt. Reiskoorts is 155 bladzijden dik, kost 355 frank en is een uitgave van Prometheus in Amsterdam. De bundel kan zowel thuis als onderweg worden gesavoereerd.

PIERRE DARGE

Argentinië : verrassend gevarieerd.

Reiskoorts : gebundelde reisindrukken van schrijvers.

Partner Content