Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

ONTDEKKINGSREIZEN

De brochure Découverte van de Club Med bevat een waaier van ontdekkingsreizen, van Argentinië tot Vietnam. Handig is vooral dat de prijzen zowel de vluchten (vanuit Parijs), alle transfer, het vervoer ter plaatse als de begeleiding en het verblijf in volpension omvatten. Bij de nieuwigheden noteren we een voorstel om een aantal Chinese steden te bezoeken. De tocht gaat van Parijs naar Beijing, waar drie volle dagen wordt verbleven. Met het vliegtuig trekt men vervolgens naar Xian waar o.m. een bezoek wordt gebracht aan het befaamde terracotta leger. Om te besluiten, worden ook Guilin (met een exkursie op de Li) en Hongkong aangedaan. De hele reis neemt elf dagen in beslag. Reken op 97.350 of 100.580 frank, afhankelijk van het gekozen tijdstip.

In het voorjaar wordt een achtdaagse doorheen Griekenland opgezet met bezoeken aan Athene, Delphi, de Meteoren en Portaria. Afhankelijk van de gekozen periode betaalt men 33.460 tot 35.520 frank. Een negendaagse trip doorheen Libanon, Syrië, Jordanië, Israël en Egypte staat in het teken van de vrede en passeert langs Beiroet, Damascus, Caïro en Jeruzalem en langs de historische steden Baälbek en Palmyra. De prijzen variëren tussen 72.830 en 76.360 frank.

Ook voor het karnaval van Venetië werd een voorstel uitgewerkt. De deelnemers zijn vijf dagen ter plaatse en worden langs de grote klassiekers van de Dogenstad gevoerd. Voor het feest worden ze bovendien op de lokale wijze aangekleed. Vertrek op 9 februari (52.650 fr.) en op 16 februari ((58.530 fr.).

– Info : bij de reisagent.

KERSTPRIJZEN

Oostende Lines en Sally Ferries bieden tot het einde van het jaar aantrekkelijke kerstprijzen aan voor overtochten tussen Oostende of Duinkerken en het Engelse Ramsgate. Een driedaags exkursieticket per jetfoil en trein naar Londen en terug, hoeft niet meer dan 1900 frank te kosten. Het ticket is 72 uur geldig na de aankomst in Engeland. In de praktijk komen diegenen die’s morgens om 8 u.25 in Oostende de jetfoil nemen al om 11 u.17 lokale tijd in het Londense Victoria Station aan, klaar voor de Christmas Shopping.

Wie met de hele kroost het Kanaal over wil, betaalt voor een 72-uursticket slechts 1500 frank. Voor die prijs wordt de hele familie (twee volwassenen en maximum drie kinderen jonger dan 14 jaar) met de auto per ferry vanuit Oostende of Duinkerken naar Ramsgate gebracht én terug. Wie maar één dag wenst te blijven, betaalt 300 frank voor een retourticket. Voor de wagen wordt nog eens 300 frank gevraagd en jongeren onder de veertien kunnen gewoon gratis mee in de auto. In november en december worden de overtochten eens zo aantrekkelijk omdat de prijzen van bepaalde tax-free produkten aan boord dan tot 50 % lager liggen dan in de winkel.

– Info : bij de reisagent.

GRIEKS EN CYPRIOTISCH

Thalos Heliades specializeert zich op Griekenland en Cyprus, en brengt enkele aantrekkelijke wintervoorstellen. Een week in de Griekse viersterrenklub Mare Nostrum kan al vanaf 19.390 frank (vluchten, transfers, zeven nachten in halfpension), een weekend Athene (van donderdag tot zondag) hoeft niet meer dan 14.990 frank te kosten (vluchten, halfpension, transfers).

Op Cyprus wordt een weekverblijf in Club Queen’s Bay aangeboden vanaf 18.520 frank (vluchten, verblijf in halfpension). In de klub Beau Rivage (in de buurt van Larnaca) moet men minimum op 19.990 frank rekenen (vluchten, transfers, verblijf in halfpension). Interessant is een achtdaags circuit op het eiland met huurwagen. De basisprijs voor het verblijf bedraagt in het goedkoopste geval 6170 frank (logies met ontbijt) en 7750 frank (halfpension). Voor de huur van een auto, bezet door vier personen, moet men in de laagste kategorie op 4280 frank per persoon rekenen. De prijs van de vluchten bedraagt tussen 9780 frank en 14.880 frank, afhankelijk van de gekozen periode.

Wie het rijden liever aan een ander overlaat, kan intekenen voor een achtdaags circuit per autocar en betaalt dan 17.950 tot 18.880 frank (vervoer, verblijf in volpension), vermeerderd met de prijs van de vluchten (zie hierboven).

Interessant is de achtdaagse kombinatie van vijf dagen verblijf in Limassol en een driedaagse cruise waarvoor 15.620 frank wordt aangerekend (verblijf, sommige maaltijden, cruise). Daarbij moeten nog de vluchtprijzen (zie hoger) worden opgeteld.

PIERRE DARGE

Een buitenbeentje : het karnaval van Venetië bij Club Med.

Sally Ferries en Oostende Lines : aantrekkelijke prijzen èn kortingen op de tax-free goederen.

Partner Content