Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

CAR HOTEL

De krappe behuizing van de parkeerruimtes op de nationale luchthaven en de diefstalrisico’s leidden een paar jaar geleden tot het ontstaan van Car Hotel, een bewaakte parking in de buurt van Zaventem. Het nieuwe, streng bewaakte parkeergebouw ligt op een paar minuten rijden van het luchthavengebouw. De reizigers worden van het Car Hotel met een shuttle-bus naar de luchthaven gebracht. Bij de terugkeer belt de klant vanuit de transitzone, zodat het busje voor de aankomsthall wacht op het moment dat hij de luchthaven verlaat. Car Hotel kost 600 frank voor de eerste dag, 850 frank voor twee dagen, 1000 frank voor drie dagen en 1200 frank voor vier dagen. Vanaf de vijfde dag komt daar 290 frank per dag bij.

– Info : Car Hotel, (02) 753.53.53.

MONTREAL RECHTSTREEKS

Tot 29 oktober zorgt Air Club International elke maandag voor een rechtstreekse luchtverbinding tussen Brussel en Montreal : de enige nonstop vlucht (met een Airbus A 310/300) tussen beide steden. De terugvlucht wordt op zondag georganizeerd. Een retour kost tussen 9800 en 18.000 frank. Wie op zijn komfort is gesteld, kan één van de twaalf seats in business boeken en betaalt daarvoor 3500 frank extra per trajekt.

– Info : bij de reisagent of rechtstreeks op het nummer (02) 513.76.36.

FIETSEN

Het jaagpad langs de Donau werd enkele jaren geleden tot de Donau-Fietsroute omgevormd en Neckermann speelt daarop in met een zesdaagse fietsvakantie. Deelnemers laten hun wagen achter in Schärding (op 17 km van Passau) en fietsen daarna dagelijks 32 tot 68 km. De laatste dag komen ze aan in de Romeinse stad Tulln, waar ze aan boord gaan van de Donau-stoomboot. Na een avondmaal aan boord ontschepen ze in de buurt van Wenen waar ze overnachten. De volgende dag keren ze per trein terug naar Schärding.

De fietsers trappen aan eigen tempo en hoeven zich geen zorgen te maken omtrent hun bagage : die wordt elke avond aan het hotel afgeleverd. De zesdaagse (7 overnachtingen) kost tussen 18.400 en 22.280 frank in halfpension en tussen 13.840 en 17.050 frank op basis van kamer en ontbijt. Die prijzen omvatten ook de fietshuur, de treinrit Wenen-Schärding en de boottocht Tulln-Wenen.

– Info : bij de Neckermann informatie- en boekingscentra.

KAARTENBOEK

Bij Reader’s Digest verscheen een nieuwe editie van “Het beste boek voor de weg”, een 580 bladzijden dik kaartenboek. Het bevat zowel kaarten van België (schaal : 1/150.000) en West-Europa (schaal : 1/1.000.000), als van Oost-Europa en Skandinavië (schaal : 1/3.000.000). Daarnaast vindt men er stadsplannen, praktische informatie, gerangschikt per land, en een gedeelte “Herkennen onderweg” waarin beschrijvingen van planten, dieren en bezienswaardigheden werden bijeengebracht, geïllustreerd met kleurtekeningen. De handige overbruggingsflappen laten toe probleemloos van de ene op de andere kaart over te stappen. Het boek heeft een formaat van 17 x 28,5 cm, kost 1899 frank en is verkrijgbaar in de boekhandel.

WEEKENDREIZEN

Falcon Travel is een nieuwe touroperator die zich voornamelijk richt op de weekend- en midweekarrangementen in Europa. In de brochure vonden we o.m. de Romantik Hotels, een keten van zorgvuldig geselekteerde historische hotels in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk èn België. De prijzen variëren van 2100 tot 2900 frank per dag op basis van kamer met ontbijt. Tussen de overige arrangementen ontdekten we in het Bretoense Plaguenoual een zestiende-eeuws kasteelhotel met tuin, verwarmd zwembad, sauna, fitnesscentrum en overdekte tennisbanen. Een driedaags gastronomisch arrangement (2 overnachtingen met ontbijt, één driegangendiner en één gastronomisch diner, inclusief wijn) kost er 13.050 frank.

In Zuidoost-Engeland trok het Burley Manor Hotel, een veertiende-eeuws landgoed in Burley met een verwarmd zwembad en een manege met vijftien paarden onze aandacht. Een verblijf in halfpension kost er tussen 2425 en 2625 frank per nacht, kinderen jonger dan zestien jaar logeren er gratis in een extra bed op de kamer van twee volwassenen. In Cirencester ontvangt het zeventiende-eeuwse Stratton House Hotel gasten in halfpension : prijzen variëren van 2425 tot 2625 frank per nacht, jongeren onder de zestien jaar slapen gratis op de kamer van twee volwassenen.

– Info : brochure Gewoon Genieten van Falcon Travel, bij de reisagent.

PIERRE DARGE

Het beste boek voor de weg : Europa in kaarten en teksten.

Car Hotel : snel, veilig, niet duur.

Partner Content