Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

EILANDEN NAAR KEUZE

Reizigers die moeite hebben met stilzitten, vinden in de brochure “Vliegvakanties” van Sunsnacks voorstellen voor “Island Hopping” in Griekenland. De formule laat toeristen de mogelijkheid om van het ene eiland naar het andere te reizen, met keuze uit elf verschillende kombinaties. Twee weken “Greek Island Hopping” kunnen reeds vanaf 21.900 frank, inclusief de vliegreis, het verblijf met ontbijt in hotel of pension, de transferts en de bootovertochten.

– Info : Prijzenbijlage van de Sunsnacks kataloog, bij de reisagent.

FLEXIBEL REIZEN

Big Blue is het nieuwe produkt van de in verre reizen gespecializeerde touroperator Odysseus. Daar waar het aanbod van Odysseus ronduit luxueus is, biedt Big Blue vakanties aan tegen heel wat lagere prijzen, maar nog steeds op maat. Zo wordt er vooral gevlogen met lijnvluchten, wat het tijdstip van vertrek en ook de duur van de vakantie flexibel maakt.

Van 1 mei tot 30 september kan men naar Oman, waar men logeert in het aan het strand gelegen vijfsterrenhotel Intercontinental. Een verblijf van negen dagen kost er 31.950 fr. Maaltijden en eventuele daguitstappen zijn in deze prijs niet inbegrepen, de vluchten dan weer wel. Het is ook goed om weten dat de zomers in Oman erg heet zijn al kan dat voor sommigen net aantrekkelijk zijn. Een week in het Sheraton van Abu Dhabi kan al vanaf 31.850 fr., een week in halfpension op de Maldiven vanaf 41.200 fr., inclusief de vluchten (in volpension vanaf 45.850 fr.). Wie voor een rondreis opteert, kan bijvoorbeeld voor 61.850 fr. twaalf dagen geheel verzorgd door India en Nepal of voor 69.850 fr. tien dagen door Ecuador.

– Info : Big-Bluebrochure, bij de reisagent.

IERSE CRUISE

Van zondag 27 augustus tot zaterdag 2 september maakt de ss Amerikanis een cruise vanuit Gent naar Dublin, Cobh-Cork, Guernsey en terug. In Dublin wordt zesenhalf uur voorzien voor een stadsbezoek, in Cork legt men zeven uur aan, op Guernsey kan men van een halve vrije dag genieten. In een vierpersoonshut kan zo’n trip al vanaf 19.800 frank per persoon, in een tweepersoonskabine vanaf 29.800 frank (cruise in volpension, vervoer per trein tot in Gent).

– Info : Fantasy Cruise, (02) 537.45.88.

SNELLE OVERTOCHT

Hoverspeed Fast Ferries dat met de hovercraft verbindingen tussen Calais en Dover en met de SeaCat verbindingen tussen Folkestone en Boulogne onderhoudt, boekt dit jaar onvermoede suksessen. Die hebben allicht te maken met de snelheid : de Hovercraft (390 passagiers/55 voertuigen), waarvan er dagelijks 28 “vluchten” worden voorzien, doet amper 30 minuten over het trajekt terwijl de SeaCat (600 passagiers/90 voertuigen), die 12 overtochten per dag maakt, daar slechts 55 minuten voor nodig heeft. Vanaf 31 maart tot 15 juni geldt bovendien een aantrekkelijk tarief dat van toepassing is voor een driedaags retourticket. Zo’n ticket kost 4200 frank en voor die prijs kan een wagen met maximum 5 personen op en af naar Engeland worden gebracht.

– Info : via de reisagent.

GOD IN FRANKRIJK

Space Travel wil zich met zijn zomerbrochure distantiëren van het massatoerisme en zoekt in de eerste plaats hotels met een menselijk gelaat waar de eigenaar of uitbater nog vaak zelf achter het fornuis staat. Een exclusiviteit voor ons land zijn de Grandes Etapes françaises waarbij de gasten in kastelen logeren. Zo kan men bijvoorbeeld in het Château d’Artigny in Montbazon terecht vanaf 4330 frank per nacht (kamer en ontbijt). Voor wie niet graag lang ter plaatse blijft, werden in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Spanje 18 rondreizen met eigen wagen opgezet. Zo kan een zesdaagse (vijf nachten) doorheen de Camargue al vanaf 10.995 frank (halfpension), een zevendaagse doorheen de Pyreneeën vanaf 11.225 frank (halfpension) of een zesdaagse doorheen Noord-Bohemen al vanaf 7685 frank (kamer en ontbijt). In elk van die gevallen wordt overnacht in twee- en driesterrenhotels.

Voor fietsliefhebbers worden in Frankrijk drie en in Oostenrijk één fietstocht opgezet. Een voorbeeld : vijf dagen (4 nachten) in de Anjou (Saumur, La Ménitré, Doué la Fontaine) waarbij dagelijks 32 tot 38 km wordt gefietst, kosten 11.595 frank (halfpension, vervoer bagage, exclusief huur van de fiets).

– Info : brochure Space Travel, bij de reisagent of via het nummer (016) 60.80.90.

PIERRE DARGE

Big Blue : reizen op maat, van een strandvakantie in Oman tot een rondreis in Ecuador.

Niet voor stilzitters : Island Hopping in Griekenland.

Partner Content