Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

INDIVIDUEEL STAPPEN

Anders Reizen verwierf in het verleden een stevige reputatie als organizator van rekreatieve en sportieve wandelvakanties. Het ging dan nagenoeg altijd om reizen in groep, terwijl sommige wandelaars toch voor een iets individuelere aanpak opteren en vooral buiten de geplande data willen reizen. Vanaf dit jaar komt ook die groep reizigers aan zijn trekken met de brochure “Individuele Wandelreizen”, waarin behalve Nepal uitsluitend Europese bestemmingen werden opgenomen. Zo kan men gedurende tien dagen de West Highland Way in Schotland afstappen, van Glasgow naar Fort William. Die staptocht kost 14.500 frank (logies en ontbijt in bed-and-breakfast, jeugdherberg of hotel, plus alle transferts, maar exclusief het vervoer vanuit België dat per vliegtuig 11.900 frank kost), terwijl een kortere, zevendaagse variante op 11.100 frank komt.

Volgens hetzelfde princiep en in dezelfde akkommodatie kan men acht dagen door Ierland stappen voor 13.100 frank, of in Frankrijk voor een van de negen voorstellen kiezen. Acht dagen stappen in het wandelparadijs Korfoe kan ook en daarvoor moet men op 8880 frank rekenen (logies met ontbijt, lunchpakketten, transferts ter plaatse).

– Info : brochure “Individuele Wandelreizen 1995” van Anders Reizen, bij de reisagent of rechtstreeks op het nummer (013) 33.40.40.

LILLE

De luchthaven van Lille verovert stilaan een plaats in het luchtvaartgebeuren en biedt rechtstreekse vluchten aan naar Alger, Basel, Bordeaux, Dijon, Londen Stansted, Lyon, Manchester, Metz/Nancy, Montpellier, Nantes, Nice, Parijs Orly, Pointe à Pitre, Straatsburg, Toulouse en Tunis. Tijdens de zomermaanden worden ook chartervluchten ingelegd naar o.m. de Antillen, Canada, Egypte, Spanje, Griekenland, Marokko en Turkije. Tot 5 mei kan men met Air Liberté voor 3460 FF (20.760 frank) op en af vliegen naar Point-à-Pitre op Guadeloupe. Busverbindingen tussen het vliegveld en het centrum van Rijsel nemen vijftien minuten in beslag en kosten 30 FF (180 frank) voor een enkele rit.

– Info : (00-33) 20.49.68.68.

WERELDWIJD

Touring Club Reizen brengt een brochure 5 Continenten uit met aanbiedingen in de hele wereld. In Wenen werd in samenwerking met Lauda Air een vierdaags programma uitgewerkt dat tijdens de maand maart slechts 19.850 frank kost (vluchten, overnachting en ontbijt in viersterrenhotel). Tijdens de zesdaagse in Sint-Petersburg verblijven de reizigers op de hotelboot Peterhof, een aanbieding waarvoor zij 41.750 frank (vluchten, verblijf in volpension, kultureel programma) betalen. Mag het iets meer zijn, dan wenkt Zuid-Afrika waar men voor een vijftiendaagse rondreis (Johannesburg, Oost-Transvaal, Krugerpark, Swazi- en Zoeloeland, Port Elisabeth, Kaapstad en de wijnroute) 127.820 frank betaalt (vluchten, overnachtingen in drie- en viersterrenhotels, 11 lunches en 9 avondmaaltijden). Een buitenbeentje is de transatlantische overtocht aan boord van de Queen Elisabeth die vijf dagen in beslag neemt en gekombineerd wordt met een vierdaags verblijf in New York. Die originele formule kan vanaf 114.000 frank (boot met volpension aan boord, vlucht, sommige maaltijden in New York).

– Info : brochure “De 5 Continenten” in de kantoren van Touring Club Reizen, of op het hoofdkantoor, (02) 233.25.65.

CONCORDE

Wie er altijd al van gedroomd heeft supersonisch met de Concorde te vliegen, kan bij Goodwood Travel Limited terecht, dat haar programma vanuit Londen terecht de naam “Flights of Fantasy” meegaf. Zo biedt deze touroperator haar klandizie van 14 tot 17 april de gelegenheid om naar New York te vliegen om er op Broadway een uitvoering van “The Phantom of the Opera” bij te wonen. Op de heenreis wordt met de Concorde van Londen naar New York gevlogen, op de terugreis kan men kiezen tussen een “ordinaire” Boeing 747 of opnieuw de Concorde. Ter plaatse wordt men met een stretch limousine naar het Plaza Hotel gebracht, klimt men in een helikopter voor een vlucht over de stad en wordt men in een luxejacht om Manhattan heen gevaren. Het arrangement voorziet verder drie overnachtingen in het Plaza, een topticket voor de musical en een afscheidsdiner in de Rainbow Room. Prijzen vanaf 2750 pond, zo’n 140.000 frank. Een gewoon Concorde-weekend met vier nachten in het Waldorf Astoria, één Concordevlucht en één “gewone” vlucht, kan vanaf 1655 pond (83.000 frank).

– Info : Goodwood Travel Limited, (00-44) 1227-746.949.

PIERRE DARGE

Nieuw bij Anders Reizen : individuele wandelvakanties in Schotland en andere Europese regio’s.

Flights of Phantasy : metde Concorde naar New York.

Partner Content