Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

SELEKT

De brochure van Pegase zorgt traditiegetrouw voor een waaier van selekte aanbiedingen. Dit seizoen wordt voor maar eventjes zestig hotels een gratis taxi-transfer naar het hotel voorzien. Op de bestemmingen in Cyprus, Malta en Madeira geldt deze gratis service overigens altijd. Bij de nieuwkomers vallen vooral de Riu-hotels in Fuerteventura en in de Dominicaanse Republiek op. Een verblijf van acht dagen in halfpension in het Riu Palace Iandia (vier sterren) in Fuerteventura kan al vanaf 28.110 fr., inclusief de vluchten. Vijftien dagen kosten in het beste geval 42.950 frank. In dezelfde buurt, maar met een ster meer, ligt het Riu Palace Tres Islas. Acht dagen halfpension zijn er mogelijk vanaf 30.800 frank, vijftien dagen vanaf 45.440 frank, telkens inclusief de vluchten.

In de Dominicaanse Republiek hoeven negen dagen halfpension in het Riu Taino (vier sterren) niet meer dan 31.920 frank te kosten, zestien dagen niet meer dan 41.710 frank, inclusief de vluchten. Voor eenzelfde akkommodatie betaalt men in het Riu Palace Macao (vijf sterren) respektievelijk 33.980 frank en 44.880 frank.

Een merkwaardige nieuwkomer is het Forte Village in Santa Margherita di Pula, Sardinië, waar men de keuze heeft tussen vier hotels en een aantal bungalows. Een week in een bungalow kan vanaf 37.100 frank per persoon in halfpension. Kiest men voor het vijfsterrenhotel Villa del Parco, op het hoogste punt van het park, dan moet men in halfpension minstens op 63.450 frank rekenen voor een weekverblijf. In beide gevallen inclusief de vluchten.

– Info : Pegase-brochure, bij de reisagent.

TENERIFE

Ten Bel organizeert vakanties op Tenerife waar het een vakantiepark van 45 hektare bezit, een groene oaze die sterk kontrasteert met het vulkaanlandschap. De vakantieganger kan er enerzijds kiezen tussen studio’s en kleine of grote appartementen, en anderzijds tussen de formules logies en ontbijt, half- en volpension. Dagelijks worden een aantal aktiviteiten aangeboden waarvan de meeste gratis zijn (boogschieten, tafeltennis, aquagym, aerobic enz…). In het allergoedkoopste geval deelt men een klein appartement met vier en betaalt dan 19.900 frank voor een week logies/ontbijt, inclusief de vluchten en transfers. Voor twee weken wordt dat minstens 23.070 frank. Opteert men voor een groot appartement dat met drie wordt bezet, dan kost een verblijf in volpension minstens 24.770 frank voor één en 31.770 frank voor twee weken. Er worden belangrijke kortingen verleend voor kinderen tot zes jaar.

– Info : bij de reisagent of telefonisch op het nummer (03) 322.39.70 van Ten Bel Touring.

ALL IN

Wie op vakantie niet gekweld wil worden door de gedachte aan extra uitgaven, kan kiezen voor de zogenaamde all inclusive-formule zoals die o.m. in de Neckermann-brochure “Jamaica” voorkomt. De daarin vermelde prijzen omvatten de vluchten van en naar Amsterdam, de luxe-autocarservice van Brussel of Antwerpen naar Amsterdam en terug, het verblijf ter plaatse, de maaltijden en alle drankjes, ook als ze buiten de maaltijden aan de bar worden besteld. Daarnaast kan ook gratis gebruik gemaakt worden van een groot deel van de sportakkommodatie. De goedkoopste vakantie boekt men in het Wyndham Rose Hall Hotel waar men kan snorkelen, windsurfen, tennissen of het fitness-centrum gebruiken. Een all inclusive kan er vanaf 49.990 frank voor 9 dagen/7 nachten en vanaf 74.990 frank voor 16 dagen/14 nachten. Het meest exclusieve is het Club & Sporthotel Swept Away waar o.m. een sauna aanwezig is en waar men kan scubaduiken, golfen of tochten maken met een glasbodemboot. Een all inclusive kost er minimum 65.870 frank voor 9 dagen/7 nachten, en 106.990 frank voor 16 dagen/14 nachten. Van de vermelde prijzen gaat 1500 frank per persoon af bij boeking voor 15 maart.

– Info : bij de Neckermann boekingcentra.

PIRINEU

Wie een terreinwagen bezit, kan deze zomer deelnemen aan de Suzuki Pirineu, een georganizeerde terreinwagenvakantie in de oostelijke Pyreneeën. Zo’n vakantie duurt tien dagen en is soms voorbehouden aan Suzuki-bezitters, maar staat op andere momenten open voor bezitters van terreinwagens van alle merken. Er kan worden overnacht in hotels of op campings en voor de prijs moet men het niet laten : een bestuurder met wagen en tent of caravan betaalt 7900 frank. Voor de eerste passagier betaal je 5200 frank, vanaf de tweede passagier 4600 frank.

– Info : Suzuki Belgium, Pascal Plouvier, (03) 450.04.30. Fax : (03) 450.04.40.

PIERRE DARGE

Tenerife : groene vakanties op een vulkanisch eiland.

Jamaica : alles vooraf betalen en reizen zonder zorgen.

Partner Content