Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

AFRIKA

In de brochure van Mama Africa voor 1995 komen twee nieuwigheden voor. Onder de noemer “Het nieuwe Zuid-Afrika” wordt een verkenning van twintig dagen opgezet (Johannesburg, Eastern Transvaal, Krugerpark, Swaziland, Durban, Transkei, Tsitsikamma, Kaapstad) vanaf 119.830 frank, inclusief de vluchten, overnachtingen, busvervoer ter plaatse en een aantal maaltijden.

De andere nieuwigheid betreft een rondreis doorheen Zimbabwe onder de titel “Fascinerend Zimbabwe” die zeventien dagen in beslag neemt en 99.900 frank kost (vluchten, busvervoer, overnachtingen). Reken 3000 frank extra voor de gemeenschappelijke kas waarmee de onkosten voor de maaltijden worden betaald.

Voor individualisten werden twee Zimbabwe-formules uitgedokterd. De “Vrije Vogel” laat de deelnemer zeventien dagen lang vrij, hij krijgt wel een terreinwagen, een tent, potten en pannen mee en betaalt daarvoor, inclusief de vluchten, 76.850 frank. Bij de formule “Explorer” wordt met een terreinwagen een vaste route gevolgd, en in hotels overnacht. De kostprijs bedraagt 105.540 frank, alles inbegrepen, behalve de maaltijden en de benzine.

– Info : brochure Mama Africa bij de reisagent of telefonisch op het nummer (016) 56.43.75.

BUDGET AMERIKA

Wie op een goedkope manier een stukje van de Verenigde Staten wil ontdekken en toch een grote mate van vrijheid wil genieten, kan bij Sunair voor een aantrekkelijk pakket kiezen. Voor 19.990 frank wordt men naar Orlando en terug gevlogen, verblijft men er een week in het Holiday Inn Hotel en krijgt men voor de duur van het verblijf de beschikking over een huurwagen.

– Info : Sunair zomerbrochure, bij de reisagent.

WILDE WESTEN

Express Tours brengt een gekombineerde USA/Canada-brochure uit waarin o.m. een rondrit in de fascinerende Far West de aandacht trekt. De “Western Wonders” is een veertiendaagse met vertrek en aankomst in Brussel die langs Los Angeles, Scottsdale, de Grand Canyon, Bryce Canyon, Las Vegas, het Yosemite Park, San Francisco en Monterey gaat. De hele rondrit, inclusief de vluchten, de overnachtingen en het vervoer ter plaatse, kost 56.990 of 58.990 frank, afhankelijk van de periode.

Wie liever zelf rijdt, heeft de keuze uit tien Self Drive-kombinaties. De ontdekking van het westen kan dan, zonder de vluchten, al vanaf 22.990 frank (overnachtingen met 4 personen op 1 kamer, autohuur). Doet men het met zijn tweetjes, dan moet men op minstens 40.090 frank rekenen per persoon altijd exclusief de vluchten.

Minder voor de hand liggend maar biezonder mooi is de “Northwestern Explorer”, waarbij men met eigen vervoer in vijftien dagen zowel Seattle, Vancouver, de Blue River, Jasper, Banff, het Glacier National Park, Spokane, Portland als het Mount Rainier National Park ontdekt. Een Canadees-Amerikaans avontuur dus. Met vier op één kamer kan dat vanaf 18.690 frank per persoon, inclusief de autohuur, maar zonder de vluchten. Met zijn tweeën moet men op 32.690 frank rekenen voor dezelfde akkommodatie.

In de brochure zijn ook een aantal jongerenreizen opgenomen : Californië, Las Vegas en omgeving, een tocht langs de Route 66, ontdekking van de Rocky Mountains of reis van New York naar Miami via de Confederate Trail.

– Info : brochure USA/Canada van Express Tours, bij de reisagent.

VERWEG

Bij Best Tours verschenen vijf verschillende zomerbrochures. In Thailand wordt de grote, negentiendaagse rondreis via Bangkok (4 dagen), Chiang-Mai (4 dagen), de Kwai-rivier en Phuket (6 dagen) aanbevolen. Prijzen vanaf 34.500 frank (vluchten, overnachtingen met ontbijt, transferts). In de Mexico-brochure staat de “Ontdekking van Mexico” (archeologische sites, steden, vijf dagen Acapulco) centraal die zestien dagen in beslag neemt. Prijzen vanaf 33.950 frank (vluchten, overnachtingen met ontbijt, transferts). In de brochure Nepal en Noord-India vindt men aanbiedingen vanaf 28.900 frank (10 dagen, vluchten, overnachtingen en ontbijt, vervoer), in de Ecuadorbrochure moet men voor een vijftiendaagse rondreis op minstens 39.900 frank rekenen (akkommodatie als hierboven). Een klassieke Indonesiëreis (Jakarta, Yogyakarta, Solo, Bali) die zeventien dagen in beslag neemt, kan al vanaf 42.900 frank (vluchten, overnachtingen met ontbijt, vervoer).

– Info : Brochures “Best Tours”, bij de reisagent.

PIERRE DARGE

Zimbabwe : individuele reizen per terreinwagen.

De Far West : rondreizen voor geen geld.

Partner Content