BLOEMKOOL MET GRIJZE GARNALEN

Nodig voor vier :

een kleine bloemkool

1/4 l stevige mayonaise

250 g gepelde, grijze garnalen

Garnituur :

peterselie

een roosje, gemaakt uit de schil van een tomaat

De bloemkool maximum 10 minuten in gezouten water koken, zodat de groente heel blijft. De bloemkool uit de pan halen, verfrissen onder koud water, laten uitlekken en afkoelen (eerst in de vrije lucht en vervolgens in de koelkast). De bloemkool bestrijken met een laag mayonaise van 0,25 cm dik. De mayonaise volledig bedekken met een laag garnalen. Bovenop de bloemkool legt men een roosje, gesneden uit de schil van een tomaat. De onder garnalen verborgen bloemkool in een schaal leggen en versieren met toefjes peterselie en eventueel enkele laurierblaadjes.

VERSE ZALM OP ZIJN ARDENS

Nodig voor vier :

4 sneden verse zalm van 200 g

20 dun gesneden plakjes gerookt, Ardens spek

8 takjes tijm

8 kleine grijze uitjes

Gewelde botersaus (beurre blanc) :

200 g gezouten boter

30 g sjalot

1 dl zachte azijn

1/2 dl water

1/2 dl witte wijn

vers gemalen peper

Verwijder het zwoerd van het spek. Omwikkel ieder stuk vis met vijf plakjes spek. Leg op ieder pakje twee in plakjes gesneden kleine, grijze uitjes en twee takjes tijm. Verpak de zalm in vier papillotten van aluminiumpapier en zorg ervoor dat de randen goed zijn omgevouwen, daar waar het papier samenkomt. Stoom de pakjes gedurende 15 minuten in een stoompan. Open het aluminiumpapier en leg de inhoud op vier warme borden. Leg bij ieder stuk vis twee lepels gewelde botersaus (beurre blanc). Indien gewenst kan men bij de vis rijst of aardappelen serveren.

– Beurre blanc bereidt men door fijngehakte sjalotten met azijn, water, witte wijn en peper 30 minuten zachtjes te laten koken. Het vocht zeven, terug aan de kook brengen en opkloppen met klontjes malse boter. Afwerken met een snuifje zout.

GEPOCHEERDE PERZIK OP AMANDELIJS

Nodig voor vier :

4 witte perziken

1/2 l ijs gedraaid met amandelmelk

Pocheervocht :

1 l water

600 g suiker

Versiering :

4 takjes munt

De huid van de perziken verwijderen (indien noodzakelijk de perziken enkele sekonden in kokend water dompelen). De pit niet verwijderen. De suiker en het water tot een siroop koken in een pan waarin de perziken naast elkaar passen. Laat de siroop enkele minuten koken, voeg de vruchten toe en pocheer ze 15 tot 20 minuten (het water mag net niet koken !). De vruchten zijn gaar, wanneer men er zonder weerstand met de punt van een mes kan in prikken. De perziken in hun pocheervocht laten afkoelen. Het amandelijs verdelen over vier schaaltjes. De vruchten op het ijs leggen en versieren met een blaadje munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content