IJSTEE

Nodig voor vier :

1 citroen

2 sinaasappels

1 liter sterke tee

1 zakje vanillesuiker

suiker naar smaak

ijsblokjes

Borstel de sinaasappel en citroen schoon en droog ze. Rasp van beide vruchten een beetje schil. Pers het sap uit de vruchten. Zet een pot sterke tee. Giet de getrokken tee via een zeef in een kom en voeg het vruchtesap toe. Roer de geraspte schil, de vanillesuiker en de gewone suiker door de mengeling. Laat het vocht afkoelen en zet de kom in de koelkast. Schenk de ijstee in glazen en voeg per glas twee blokjes ijs toe.

TEEPUNCH VAN FRUIT EN MUNT

Nodig voor vier :

1 liter hete tee

200 g suiker

0,5 liter sinaasappelsap

2,5 dl citroensap

schijfjes sinaasappel

en citroen

aardbeien of ander rood fruit

ijsblokjes

muntblaadjes

Los de suiker op in de hete tee en meng de tee met het sap van de citrusvruchten. Koel de drank en voeg fruit, munt en ijsblokjes toe.

GEMBERTEE

Nodig voor vier :

1 liter ijskoude, zwarte Chinese tee

1 dl gembersiroop

1 dl citroensap

20 ijsblokjes

6 halve schijfjes citroen

Meng de ijskoude tee met de gembersiroop, het citroensap, de ijsblokjes en de halve citroenschijfjes. Serveer in hoge glazen zonder voet en doe op de rand van ieder glas een half schijfje citroen.

TEE-POMPELMOES- LIMONADE

Nodig voor vier :

4 dl vers gezette sterke tee

200 gr suiker

4 rode pompelmoezen

koolzuurhoudend mineraalwater

Los de suiker al roerende op in de hete tee. Pers de rode pompelmoezen uit en meng het gezeefde sap met de tee. Proef de vloeistof en voeg indien nodig suiker toe. Laat de tee afkoelen en zet het gekoelde vocht minstens één uur in de koelkast. Schenk vier hoge glazen halfvol tee en vul aan met mineraalwater.

ANANASTEE

Nodig voor vier :

5 dl ijskoude, groene tee

5 dl ijskoud ananassap

4 eetlepels koud limoensap

poedersuiker naar smaak

16 ijsblokjes

4 halve schijven ananas

Meng tee, ananassap, limoensap, poedersuiker en ijsblokjes en giet de drank in glazen. Steek de halve schijven ananas op de randen van het glas.

MONNIKENTEE

Nodig per persoon :

een cocktailshaker

1/2 kop (1,2 dl) ijskoude zwarte Chinese tee

0,5 dl koude slagroom

0,5 dl benedictine-likeur

0,3 dl ijskoude cognac

4 ijsblokjes

Doe de ingrediënten in een ijskoude shaker, schud alles en giet de cocktail in een gekoeld cognacglas.

TEESORBET

Nodig voor vier :

1/4 liter gezeefde en afgekoelde geurige tee (jasmijntee, rozeblaadjestee, hibiscustee of citroentee)

125 g suiker

1 1/2 dl water

1 volle teelepel gelatinepoeder

2 eiwitten

Maak een suikersiroop van kokend water en suiker. Laat de siroop enkele minuten afkoelen en los hier de in water geweekte gelatine in op. Meng de siroop met de tee en laat alles verder afkoelen. Klop de eiwitten stijf en spatel de sneeuw door het teemengsel. Giet alles in een ijsbakje en laat het in het vriesvak bevriezen. Af en toe met een vork omscheppen, zodat men een luchtige sorbet krijgt. De sorbet opdienen in hoge, kelkvormige glazen en versieren met blaadjes munt, borage, jasmijnbloemen of rozentee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content