RAKET NAAR DE TOP

In Innesto leggen Koen Verjans en Sofie De la Rivière de lat hoog. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

VERNIEUWENDE GASTRONOMIE

KEUKEN 9

DECOR 7

COMFORT 7,5

SERVICE 7,5

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU 8

De bekende horecazaak De Barrier werd begin vorig jaar gekocht door megacateraar Bart Claes. Het riante complex omvat feestzalen, gerieflijke hotelkamers en een restaurant dat een nieuwe plaats en een nieuwe naam kreeg. De ingang bevindt zich in het verlengde van de hoofdingang. Innesto wordt op zelfstandige basis uitgebaat door Koen Verjans en hij is niet de eerste de beste ! De 26-jarige kok werd opgeleid in toprestaurants en wordt beschouwd als een van de grootste jonge talenten die Vlaanderen rijk is. Met Koen kwam vriendin Sofie De la Rivière mee. Zij ontvangt professioneel en spontaan-vriendelijk.

Innesto bestaat uit twee eetkamers, die nog een beetje kil zijn, omdat de verlichting en decoratie nog niet op punt staan. De spijskaart is beknopt. Wij kozen het Menu Innesto (70 euro plus 25 euro voor de ruim geschonken wijnen van goede kwaliteit).

Op tafel kwam culinair vuurwerk. Het begon met speelse hapjes als kroepoek van aardappel met currycrème, tonijn met gelei en meringue van soja, gemarineerde mossel met crème van koriander en crumble, bonbon van feta met vulling van ansjovis en crémeux van oester met komkommer. Een kunstige compositie van gemarineerde en gegrilde sint-jakobsnoten met structuren van butternutpompoen, witloof en heldere bouillon van parmezaan was het eerste gerecht. Het werd gevolgd door grote Franse pladijs van uitmuntende kwaliteit, met crème van aardpeer, king crab, beukenzwammetjes en jus van gerookte boter. Het malse en sappige vlees van inlands hert kwam in het bord met variëteiten van bietjes, peterseliewortel, nashipeer en pommes dauphines. Er waren twee nagerechten. Mandarijn werd gekoppeld aan ijs van basilicum en amandelcrème. Luchtige chocoladetoffeemousse kreeg gezelschap van chips en crumble van chocolade en structuren van cassis.

Koen Verjans maakt gebruik van eigentijdse technieken en speelt met contrasten. Zijn bereidingen zijn mooi en harmonieus van opbouw, en bovendien licht en verfrissend nieuw.

Info

INNESTO

GROTE BAAN 9

3530 HOUTHALEN

011 525 525

WWW.INNESTO.BE

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Lunchmenu 38 euro, vijfgangenmenu 70 euro.

WWW.KNACKWEEKEND.BE/KNACKRESTO

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content