Q&A met…

© GF

Ciel Grommen (32), architecte, hedendaags kunstenaar en doctoraatsonderzoeker aan Luca.

Wat speelt er momenteel in je hoofd?

“Ik merk dat veel mensen zich afvragen of ze zich ergens wel of niet (meer) thuis voelen. Door plekken op te zoeken waar het traditionele wonen niet mogelijk is, probeer ik daar kunstprojecten over te maken. Samen met een van mijn vaste werkpartners, Maximiliaan Royakkers, coördineer ik momenteel een collectief van vijftien onderzoekers die in Europa aan de slag gingen als seizoenarbeider in de landbouw. Hun ervaringen vormen de basis voor heel uiteenlopende kunstprojecten over het leven op het platteland en de verstoorde aard van de seizoenen.”

Wanneer voel je je helemaal leven?

“In mijn kunstprojecten probeer ik een vreemde combinatie van mensen samen te brengen. Ik word erg enthousiast wanneer ik merk dat deze passanten ook moeite doen om contact te maken met elkaar. Zo heb ik warme herinneringen aan het project Le Paysage Ménagé, dat we momenteel afronden op de C-mine in Genk. Gedurende drie maanden maakten we daar bakstenen samen met vrijwilligers. Deze simpele activiteit zorgde voor veel ontmoetingen en verhalen, die ons inspireerden voor de ontwikkeling van een ruimtelijke visie voor de site.”

Wie is je rolmodel?

“Alle mensen die op zoek gaan naar zingeving en vervolgens doen wat hun het beste lijkt, los van sociale conventies. Zo ken ik een heel geëngageerde huismoeder, een gepassioneerde directeur bij de Vlaamse administratie, iemand die fanatiek opkomt voor het behoud van erfgoed en een gedreven bioboer.”

cielgrommen.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content