Provençaals genieten in La Maison d’Ulysse

Locatie: Gelegen in het Provençaalse Baron, op een kwartier rijden van het pittoreske dorp Uzès en op een halfuur van Nîmes, waar ook de tgv uit Brussel stopt.

Ideaal voor: Babymooners die een romantisch weekend weg willen voor de komst van hun baby. En francofielen die houden van rust, lekker eten en de ongedwongen luxe van een boetiekhotel.

Stijl en inrichting: Deze zestiende-eeuwse boerderij, omgeven door een wilde tuin met fruit- en moerbeibomen, werd met respect voor het verleden gerestaureerd door de Frans-Belgische eigenaars Guy Toullelan en Wouter Vandendriessche. Het resultaat is een mix van Franse flair en cool, hedendaags design.

Service en activiteiten: Luxe staat hier synoniem met persoonlijke service. Van de hartelijke ontvangst met een glas lokale wijn of sap tot Wouters zelf uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Die variëren van een gemakkelijke 2,5 kilometer in de omgeving – op maat van de zwangere vrouw – tot een tocht van dertig kilometer met de fiets in de dorpen en wijnvelden rond Uzès. Wie na de inspanning nood heeft aan ontspanning, kan een duik nemen in het zwembad, een stoombad nemen in de Turkse hamam of een massage op maat boeken. Wouter en Guy kennen de streek als hun binnenzak en delen dat graag met hun gasten.

Provençaals genieten in La Maison d'Ulysse

Kamers: De negen ruime kamers en suites, elk met zicht op de Franse campagne, zijn ingericht met een mix van designstukken en vintage meubelen die de eigenaars kochten op veilingen of meebrachten van een van hun verre reizen. Ze kozen ervoor om geen televisie of kunst op te hangen, om de rust te bewaren. Elke kamer is voorzien van een moderne, open badkamer.

Eten & drinken: Dineren is niet verplicht in La Maison d’Ulysse, maar wel een aanrader. Chef Jonathan Michel is klassiek Frans geschoold en werkte in een sterrenrestaurant, tot hij enkele jaren geleden naar Chili verhuisde. Die mix van de exotische met de Franse keuken proef je op je bord. ’s Avonds wordt een driegangenmenu geserveerd, met keuze uit drie gerechten per gang. De lunch is à la carte. De wijn komt van het domein tegenover het hotel, dat je kunt zien vanuit je kamer. Het ontbijt is een buffet van lokale en huisgemaakte producten, zoals de versgebakken madeleines van de chef en Wouters eigen jam.

Provençaals genieten in La Maison d'Ulysse

Waar voor je geld: Het is zo goed als het eruitziet. Een weekendje heeft onze batterijen helemaal opgeladen. Kamer met ontbijt vanaf 229 euro per nacht, voor twee personen. Het hotel is geopend van midden april tot eind september.

lamaisondulysse.com

Wij reisden met de tgv (NMBS Europe) tussen Brussel-Zuid en Nîmes. Het rechtstreekse traject neemt 5u16 in beslag. b-europe.com

Provençaals genieten in La Maison d'Ulysse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content