Proef Parijs

1 © ILYA KAGAN

Parijs staat niet stil. Drie nieuwe eetadressen om de beentjes onder tafel te schuiven.

1–Avondje cabaret

In een voormalig cabarettheater uit 1900 opende de Parijse ondernemer Franck Maillot in 2014 de brasserie La Belle Époque. Omdat wat vernieuwing van tijd tot tijd geen kwaad kan, voegde hij begin januari aan zijn zaak een nieuwe tapasbar toe, geleid door chef Mathieu Poirier, die nog in de keuken van meesterchef Paul Bocuse heeft vertoefd. Je proeft en deelt er gerechten zoals auberginekaviaar en Pyreneese forel met een crème van wodka. Of van een feestelijke cocktail.

36 Rue des Petits Champs, labelleepoqueparis.fr

2–La cuisine française

Op een steenworp van de Eiffeltoren opende eind vorig jaar een nieuw eetadresje van chef-kok Cyril Lignac, eigenaar van onder meer de voormalige sterrenzaak Le Quinzième en verschillende bistro’s in de Franse lichtstad. In het pand van het bekende Café Constant huist nu Café Lignac, waar de chef een ode brengt aan de Franse keuken. Op de kaart staat onder meer een lekkere cassoulet, maar ook andere klassiekers als oeufs mimosa, zwezerik en tarte tatin. Bon appétit.

139 Rue Saint-Dominique, cafelignac.com

3–Peru in Parijs

Zuid-Amerika blijkt helemaal niet zo ver van Parijs te liggen. Dankzij het nieuwe restaurant Villa Mikuna in Pigalle reis je sinds kort naar Peru. In dit voormalige bordeel uit de jaren dertig kun je in de eerste plaats terecht voor allerhande ceviches, maar ook verschillende taco’s en tapas sieren de kaart. In een zuiders decor dat nog steeds de authentieke glas-in-loodramen bevat, eet en drink je met de soundtrack van Zuid-Amerikaanse livebands op de achtergrond. Dansen is toegestaan.

2 Rue Frochot, villamikuna.fr

2
2© ILYA KAGAN
3
3© ALEXANDRE WEISS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content