(17, Leuven, volgt Economie/Wiskunde)

Wie bewonder je en waarom ?

Ik bewonder mensen die instaan voor onze veiligheid. Politiemensen en het leger, maar ook de hulpdiensten. Met al de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de maatregelen die de overheid heeft genomen, ben ik tot het besef gekomen wat al die mensen doen om hun land en de mensen te beschermen. Elke dag worden ze wakker en verlaten ze hun gezin om ons te beschermen, zonder dat ze weten of ze terugkeren naar hun eigen familie. Ze riskeren hun eigen leven om dat van anderen te beschermen. Voor hen heb ik enorm veel respect.

Waar spendeer je, buiten de school, graag veel tijd aan ?

Aan mijn familie en vrienden, zij staan echt op nummer één. Mijn papa is zelfstandige, dus is het moeilijk om vrije tijd te vinden. In zijn vrije tijd proberen we samen dingen te doen : kleine uitstapjes, weekends, etentjes, citytrips. Naast mijn familie vind ik ook vrienden belangrijk. Ik heb een aantal goede vrienden waarmee ik afspreek in de vakanties. Vier jaar geleden ben ik piano beginnen te spelen. Na school probeer ik zo veel mogelijk te oefenen, maar door mijn studies heb ik er niet genoeg tijd voor. Daarom besteed ik er in de vakantie graag wat meer tijd aan. Ik speel dan nummers waar ik zelf graag naar luister. Ook fotograferen is een hobby. Als ik tijd heb, en een slachtoffer vind – meestal mijn broer Pranaya – pak ik mijn camera er graag bij.

Als jij het voor het zeggen zou hebben, wat zou je dan afschaffen ?

Er zijn echt veel dingen waarvan ik denk dat ze anders moeten. Tegenwoordig zien we overal haat en geweld. Het lijkt alsof ik elke morgen wakker word en op het nieuws hoor dat er een aanslag of iets anders gruwelijks is gebeurd. Het afgelopen jaar is iedereen geschrokken, denk ik, en beseffen we dat terrorisme akelig dichtbij is. Dit klinkt misschien utopisch, maar ik denk dat haat en geweld moeten verdwijnen. Het lijkt me iets waar we naar kunnen streven.

Wat doen je ouders wat je echt niet cool vindt ?

Als we op een feest zijn, is er natuurlijk muziek en een dansvloer. Mijn papa is echt geen danser, maar op feestjes laat hij zich graag gaan en gaat hij aan het ‘dansen’. Dat is meer gênant dan niet-cool.

Welk nummer of welke artiest heb je de laatste tijd het vaakst gespeeld? En waarom?

Meestal luister ik naar liedjes die op dit moment een hit zijn. Sinds Hello van Adele uit is, luister ik vaker naar haar muziek. Haar album 25 bevat fantastische nummers. Ze heeft een prachtige stem die alle nummers geweldig maakt. Ik hou van de capaciteit van haar stem. Als ze hoog zingt, gaat ze superhoog en klinkt haar stem superkrachtig. Als ze laag zingt, klinkt haar stem diep. Haar liedjes zijn catchy en de teksten zijn prachtig geschreven. Op dit moment is Send My Love (To Your New Lover) mijn favoriete liedje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content