Pretzel knödel

© Diane Hendrikx

Voor 8 knödels:

2 pretzels of bagels

120 ml melk

1 ei

1 ui

1 teentje knoflook

1 rode chilipeper

oe bos platte peterselie

oe bos koriander

oe bos munt

olie om te bakken

peper & zout

1 rode ui

5 augurkjes

1. Snijd de bagels of pretzels in kleine stukjes. Laat ze 20 minuten weken in 120 ml warme melk.

2. Snijd de chilipeper, munt, peterselie en koriander fijn en meng de kruiden en het ei onder de geweekte bagels of pretzels.

3. Snipper de ui en knoflook en stoof zachtjes in olie. Voeg aan het knoedelmengsel toe. Kruid af met peper en zout.

4. Kneed alles goed en maak er balletjes van.

5. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en blancheer de knoedels 15 minuten.

6. Pel en snijd de rode ui in ringen.

7. Snijd de augurkjes in repen. Snijd de knoedels doormidden en serveer met de rode ui en augurkjes. Werk eventueel af met extra peterselie of munt.

Tip: knoedels met gerookte forel, dille en mierikswortel of knoedels met champignons in een kippensoep of vol-au-vent.

1
1© Diane Hendrikx
2
2© Diane Hendrikx
4
4© Diane Hendrikx
Pretzel knödel
© Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content