VERVOER : in principe moet de nieuwe luchthaven van Macao in juli 1995 voltooid zijn, maar tot zolang moet u naar Hongkong vliegen en daar de jetfoil (een uur varen) of de helikopter naar Macao nemen.

Vervoer ter plekke : de beste manier om het centrum te verkennen is te voet, met korte ritjes per riksja, taxi of bus. Wil u ook de grote omgeving verkennen of de eilanden Taipa en Coloane bezichtigen, dan kunt u best een wagen huren.

LOGIES : Hotel Bela Vista is wellicht een van de meest romantische hotels ter wereld. Elk van de acht suites is biezonder komfortabel ingericht. De eetzaal met veranda is perfekt voor late lunches en zwoele avonden. De nieuwe Franse chef bereidt zowel Portugese als internationale gerechten. Jammer genoeg wordt het prachtige uitzicht op de baai verknald door landwinningswerken. Hotel Bela Vista heeft dezelfde direktie als het Mandarin Oriental Hotel. Gasten kunnen dus gebruik maken van alle fitness- en sportfaciliteiten van het Mandarin Oriental Hotel. De prijzen van de suites schommelen tussen 1700 (± 6800 fr.) en 4000 HK$ (± 16.000 fr.).

Pousada Sao Tiago werd gebouwd op de funderingen van een 17de-eeuwse burcht. De inrichting van het hotel is Portugees, kompleet met azulejo’s en meubelen in houtsnijwerk. Stenen treden leiden naar het terras met een zwembad, een kapel, watervallen en een bar. Dit is het beste plekje in heel Macao voor een drankje bij zonsondergang. Er zijn speciale aanbiedingen voor pas gehuwden of andere koppels die iets te vieren hebben. (Normale overnachting in een tweepersoonskamer vanaf 4500 fr.).

Pousada Ritz is een modern hotel dat zich in het puntje van het schiereiland bevindt. De eigenaars en het management zijn Chinees. De schitterende Royal Ritz Suite heeft een grote fitnessruimte met jacuzzi en sauna en een terras met een echt teepaviljoen. Een voortreffelijke tweepersoonskamer hebt u er vanaf 5000 fr. per nacht. In het hotel zijn ook een overdekt zwembad, een jacuzzi, een fitness center en een uitstekend Kantonees restaurant.

Wie liever logeert in een echt vakantieoord, kunnen we de volgende verblijven aanraden : Hyatt Regency Macao op Taipa Island biedt, naast een heerlijke Kantonese en Macanese keuken, buitengewone fitness- en sportakkommodatie en een groot zwembad omgeven door weelderige tropische tuinen. Het gezellige hotel is tamelijk oud, maar werd helemaal gerenoveerd. Het centrum van Macao ligt vlakbij. Tweepersoonskamers vanaf 4000 fr. per nacht.

The Westin Resort Macao op Coloane Island is echt iets voor wie zweert bij een luilekker vakantiesfeertje met tussendoor een beetje sightseeing. The Westin Resort bevindt zich op een landtong die uitzicht biedt op de Zuidchinese Zee. Het is een nieuw complex met een golfterrein, strand- en sportfaciliteiten, en goede internationale, Japanse en Chinese restaurants. Hoewel er een pendeldienst is naar het centrum van Macao (20 minuten rijden) is het toch handig een wagen te huren als u daar verblijft. Tweepersoonskamers vanaf 5000 fr. per nacht.

ETEN EN DRINKEN : In Macao kunt u naar hartelust proeven van de Portugese en Macanese keuken. Hotel Bela Vista (zie hoger) biedt lekker eten tegen redelijke prijzen in een elegante en romantische omgeving. A Lorcha is wellicht het beste Portugese restaurant in Macao. Het bevindt zich vlakbij de A-Ma tempel in de Inner Harbour.

In Alfonso III met zijn witte tafellakens en eerder smoezelige kanten gordijnen, is het eten wel biezonder lekker. Het menu is afhankelijk van wat er ’s morgens vers op de markt te verkrijgen is. Een driegangenmenu voor twee, wijn inbegrepen, kost ongeveer 1000 frank. In O Manel vind je Portugese huiselijke kookkunst, maar ook enkele Macanese gerechten zoals kip met piri-pirisaus.

Flamingo in het Hyatt Regency Macao op Taipa Island biedt Macanese en Portugese gerechten. Niet te missen : de krab met curry of de reuzegarnalen in chilisaus. Uitzicht op de tropische tuinen.

Fernando’s op Coloane is theplace to be op zondagnamiddagen. Loop het café door, waar tieners subbuteo zitten te spelen, naar de brasserie achteraan : baccalhao, ameijoas a la casa, bonen en krab, het is er allemaal lekker.

A Petisquera op Taipa biedt stevige en zacht smakende caldo verde, lekkere Portugese tapas, kalfsstoofpot, geroosterde kwartels en traditionele desserts.

Kantonese keuken vindt men bij Dim Sum in het Canton Tea House in het Hyatt Regency ; in het Kantonees restaurant in Pousada Ritz, maar ook in Alem Mar in Coloane Village (een tip : maak eerst een wandeling door het dorp in de late namiddag en dineer dan hier in de tuin alvorens naar Macao terug te keren). Lin Kei, vlakbij de Rua da Felicidade is gespecializeerd in visgerechten. Het Kantonees restaurant in The Westin Resort, Coloane, heeft als grootste troef het uitzicht op zee.

WINKELEN : U doet zaakjes als u gouden juwelen wil kopen, postzegels, fotomateriaal, porselein en antikwiteiten. Kleren vallen tegen en zijn niet bepaald goedkoop. Ga daarvoor liever een dagje shoppen naar Hongkong. Een interessante mengelmoes van traditionele winkeltjes (tee, rijst, noedels, Chinese apoteken) en antiekzaken treft u aan in de Inner Harbour.

INFORMATIE : bij de Macanese delegatie op de Portugese ambassade, Louizalaan 375, 1050 Brussel, (02) 647.12.65.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content