De vlucht

Wij reisden vanuit Parijs Charles de Gaulle met Air Tahiti Nui naar Papeete, de hoofdstad van het eiland Tahiti, het vertrekpunt van de 15-daagse cruise op de Aranui 3. Air Tahiti Nui is de nationale luchtvaartmaatschappij en vliegt tot zevenmaal per week rechtstreeks tussen Parijs en Papeete met een tankbeurt in Los Angeles. De vlucht duurt ongeveer 20 uur. De maatschappij werd voor de tweede maal verkozen tot de op 3 na beste luchtvaartmaatschappij ter wereld betreft comfort en service. Tickets vanaf 1515 euro in econo-my. Info : +33 0825 02 42 02 (0,15 euro per min) www.airtahitinui.fr. De verbinding tot in Parijs wordt verzorgd door de Thalys. Er zijn 5 rechtstreekse treinen vanuit Brussel naar Roissy/Charles de Gaulle per dag, vanaf 49 euro heen en terug.

De boot

De cruise vanuit Papeete duurt 15 dagen waarvan 9 op de Marquesaseilanden. Tijdens de vaart naar de eilanden is er zowel op de heen- als op de terugreis een stop op de atollen van de Tuamotu’s. Er zijn 16 vaarten per jaar. De reis kan ook beperkt worden tot een 9-daagse cruise (uitsluitend de eilanden en vertrekkend vanuit Nuku Hiva). Er zijn dagelijks vluchten vanuit Papeete met Air Tahiti. Alle vluchten en overnachtingen worden in een pakket door uw reisagent aangeboden. Aan boord van de Aranui 3 zijn er comfortniveaus, gaande van een suite met balkon ( 4428 euro/pp voor het volledige traject) tot een slaapplaats in een gemeenschappelijke slaapruimte ( 998 euro, 15 dagen). Maaltijden en wijn inbegrepen. De cruise is geschikt voor alle leeftijden, maar niet echt geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Er is een dokter, een archeologe en gekwalificeerde reisleiding aan boord. Voor vertrekdata en prijzen www.aranui.com. Info en reservering bij de reisagent of ATC Cruise Travel, Stierstraat 12, 2018 Antwerpen, 03 236 89 39, fax 03 236 53 27, info@cruisetravel.be

Beste reistijd

Door de nabijheid van de evenaar is het er het hele jaar warm (28°) en relatief vochtig. Tussen januari en maart valt het vaakst regen. Vaccinaties hoeven niet. Muggenmelk en zonnecrème met een hoge beschermingsfactor daarentegen zijn wel nodig. Vanuit Europa is geen visum noodzakelijk, een geldig paspoort volstaat. De munteenheid is de FRP (Franc Pacifique). De voertaal is Frans. Luchtige kleding, stevige stapschoenen en een regencape tegen tropische buien. De Marquesaseilanden zijn in de eerste plaats een exotische natuur- en cultuurbestemming en geen strandoord.

Meer info ?

Algemene inlichtingen over Frans-Polynesië : www.tahiti-tourisme.fr

Voor België : Maison de la France : 0902 88 025 (0,75 euro/min) fax 02 505 38 29, www.franceguide.com

Tekst en foto’s Kat De Baerdemaeker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content