Vervoer: Lufthansa vliegt tweemaal per dag via Frankfurt, maar met een korte overstaptijd, naar Bangkok. Je kan kiezen tussen een dagvlucht of een nachtvlucht. Tel. (02) 745.44.66. Thai Airways’ Royal Orchid-vakanties biedt stopover-pakketten in Bangkok aan. De Thaise luchtvaartmaatschappij vliegt viermaal per dag op Bangkok, via Frankfurt, London, München of Parijs. Tel. (02) 502.47.44.

In Bangkok verplaats je je best te voet, voor lange afstanden neem je een taxi met meter. Dring er telkens weer op aan de meter aan te zetten.

Resto’s & bars, adresjes: niet alleen de gastronomische restaurants maar ook de kleine straatstalletjes serveren pittige gerechten. Je kan een culinaire ontdekkingstocht maken langs deze kleine eetgelegenheden en het voorgerecht, het hoofdgerecht of dessert telkens op een andere plaats nuttigen.

The Oriental Hotel met het China House en het Sala Rim Naam-restaurant: Chao Phraya Express dok Tha Oriental, nabij de Taksin brug, 48 Oriental Av. Tel. (00-66) 2/236.0400, open lunch & dinner.

Bussacarum: 139 Sithiwan Bldg., Pan Road, open lunch & dinner.

Shopping Siam Discovery Center: Max & Co, 2e verd., geeft in de koopjesperiode zeer interessante kortingen.

Athletes Foot: 3e verd., uitgebreide selectie sportschoenen aan gunstige prijzen.

Shoes Print: 3e verd., goedkope en voor Thaise normen aantrekkelijke stadsschoenen.

Ong’s Tea: 3e verd., heerlijke theesoorten in een modern design, proeven en kopen.

Asia Books: 4e verd., grote boekhandel met ruime keuze en lagere prijzen dan in Europa.

Zach the Hornbill: safaristijlkleding voor democratische prijzen.

Anyroom: 4e verd., verkoopt zeer smaakvolle design-interieurspullen.

Doi Tung Development Project: 4e verd., Thaise ambachtelijke souvenirs.

Siam Square: achterin Siam Square loopt de Chulalongkorn-straat waar Jousse leuke moderne kleding verkoopt. DK Book House vind je er in Soi 2.

Gaysorn Plaza: Times End, 1st. verd.; leuke moderne kleedjes.

Kevin: 1st. verd., kleedjes en avondjurken in kleine maten.

Simply me: 1st. verd., natuurlijke materialen, katoen ,linnen; goedkoop.

Pro Book: 1st. verd., Engelstalige boekenwinkel.

Tango: 1st. verd., eigentijdse Thaise kleren, lederen tassen.

CRC: naast Tango, leuke kleren en zeer moderne lederwaren.

Thaise, kwalitatieve zijde vind je vooral op Surawong Rd. bij winkels als Jim Thompson’s en Khanitha maar ook bij Shinawatra op Sukhumvit Rd.

Edelstenen: het is steeds weer een hachelijke onderneming antiek of juwelen te kopen in een onbekende zaak in het buitenland. Watgem Center, 12-4 Surasak Rd., geniet het vertrouwen van Belgen die in Bangkok leven. Tel. 234.10.98.

Markten: met zijn 6000 kraampjes is de Chatuchak-weekendmarkt een van de grootste en meest gediversifieerde ter wereld. Je vind er alles: van insecten etende planten tot designkledij. Een wandeling door Chatuchak is als een culinaire ontdekking. Gelegen in een voorstad van Bangkok tussen het noordelijke busstation en het Bangsu-station. Za & zo van 7 tot 20 u.

Activiteiten: Pak Khlong Talat, Maharaj Rd., is elke dag doorlopend open.

Het Grote Paleis en de Wat Phra Kaeo zijn dagelijks open van 8 u.30 tot 15 u.30. Massage in What Pho, van 8 tot 17 u. Tel. 221.29.74.

Buathip Traditional Massage: 4/1-2 Sukhumvit Soi 5, van 10 tot 24 u. Tel. 251.26.27.

Jim Thompson’ House, 6 Soi Kasemsan2, Rama I Rd., open van 9 tot 16 u.30.

Banken: vergeet in je koopwoede de tijd niet. Alle banken en moneychangers, behalve die op Silom Rd., sluiten hun deuren om 15 u.30!

Info: de reisgids Thailand van uitgeverij Capitool bevat, naast interessante algemene informatie over de Thaise cultuur, een zeer gedetailleerd en uitgebreid deel over Bangkok, met straatplannen.

Els Vermeersch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content