Reis

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Surinam Airways, dat vanuit Schiphol verschillende vluchten per week naar Suriname verzekert. Tevens is het mogelijk om een avontuurlijke reis naar Suriname te combineren met een strandvakantie op Aruba of Curaçao, middels een speciale ‘Caribbean Airpass’ waarmee u voordelig naar verschillende bestemmingen binnen het Caribische gebied kunt vliegen.

:: Info : Surinam Airways, +31 20 626 2060, fax +31 20 626 4549, e-mail pat.dubois@slm.nl, web www.slm.firm.sr

‘Access Suriname Travel’ biedt verblijf en een grote verscheidenheid aan geheel verzorgde excursies aan, van comfortabel tot avontuurlijk, voor individuen, groepen en organisaties.

:: Info : tel en fax +597 42 45 22, e-mail: info@surinametravel.com web: www.surinametravel.com

Weekend Knack verbleef in Hotel Torarica, zowat het beste dat het eiland te bieden heeft. Alle kamers hebben airconditioning ; er is een casino, bar, zwembad, tennisbaan en sauna. De meeste kamers werden recent gerenoveerd. Van dezelfde eigenaar en binnen loopafstand is het Eco Resort, in een mooi koloniaal pand.

:: Info : +597 47 15 00, fax + 597 41 16 82 e-mail: info@torarica.com, web: www.torarica.com

Documenten

Naast een geldige reispas hebt u voor Suriname een visum nodig dat 38 euro kost. Minstens een week van tevoren aan te vragen en af te halen (meestal gelijktijdig) bij de Surinaamse Ambassade in België, Louizalaan 379, 1050 Brussel, 02 640 11 72, fax 02 646 39 62, e-mail sur.amb.bru@online.be

Munt

1 euro is circa 3 Surinaamse dollar. Wisselen : best in cambio’s, er zijn nog niet veel geldautomaten.

Inentingen

Niet verplicht, maar een inenting tegen gele koorts, tegen hepatitis A en een DTP-vaccinatie zijn aanbevolen. In het binnenland is er gevaar voor malaria. Raadpleeg uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen, 03 247 66 66, www.itg.be

Klimaat

Tropisch ; overdag is het meestal rond 30 graden. Er is een korte regentijd, van begin december tot begin februari en een lange, van eind april tot half augustus.

Zeker meenemen

Muggenmelk, regenjack, lichte katoenen kleding, voor ’s avonds met lange mouwen en pijpen (tegen de muggen).

Lezen

Reisgids : ‘Suriname’ door Tessa Leuwsha in de Elmar reeks.

Literatuur : ‘Hoe duur was de suiker ?’ En ‘De vrije negerin Elisabeth’ van Cynthia McLeod en ‘Roemers drieling’ van Astrid Roemer.

Net verschenen : ‘Negerjood in moederland’ van Ellen Ombre,

De Arbeiderspers, 192 p., 17,5 euro.

Info

Surinaamse Ambassade in België (zie hoger).

Tekst Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content