Hoe?Air New Zealand vliegt naar Sydney via Londen en Los Angeles. Tickets kosten 43.000 tot 51.000 fr. ( Tel. (03) 202.13.55.)

British Airways, KLM en Qantas vliegen rechtstreeks naar Sydney, met vertrek vanuit Londen, Frankfurt of Amsterdam.

Ter plaatse kan je een auto huren. Er zijn ook plaatselijke luchtvaartmaatschappijen die vaste verbindingen met Tasmanië en de grote steden hebben. Sommige trajecten kan je afleggen per trein of autocar.

Documenten: Een geldig internationaal paspoort. Een visum, aan te vragen bij de Australische ambassade: Guimardstraat 6-8, 1040 Brussel. Tel. (02) 286.05.00. Boek je de reis bij een reisbureau, dan kan via de computer een Electronic Travel Authority aangevraagd worden. Met dit elektronisch geregistreerd inreisvisum hoef je verder geen formulieren in te vullen, krijg je geen stempel in je paspoort en kan je drie maanden in Australië verblijven.

Gezondheid: Geen enkele inenting vereist.

Logies: Keuze genoeg: grote en kleine hotels, bed & breakfast en campings. In Strahan (Tasmanië) logeerden we in een hotelletje, ondergebracht in havenhuisjes; in Cradle Valley in Cradle Mountain Lodge. De cabins zijn uitgerust met houtkachels. (166 Aus.$ tot 216 Aus.$ per nacht voor twee personen). In New South Wales genoten we van de bed&breakfast-formule van het luxueuze Crystal Creek Resort (165 Aus.$ tot 210 Aus.$ per nacht). De Australische dollar kost momenteel ca. 25,5 fr.

World Heritage Area: Kunnen op eigen houtje bezocht worden. Er zijn ook diverse organisaties die kant-en-klare reizen aanbieden. Wilderness Air bijvoorbeeld verzorgt vluchten boven de Franklin en Gordon Rivers in Tasmanië. Never Never Safaris biedt een heel gamma van tochten in tropisch New South Wales. Forgotten Country Ecotours organiseert o.a. een 5-daagse waarin je het regenwoud ontdekt, maar ook de geschiedenis van goudzoekers, vissers en veehouders.

Lectuur: Te veel om op te noemen. Standaardwerk over de ontstaansgeschiedenis van Australië is De Fatale Kust van Robert Hughes. For the Term Of His Natural Life van Marcus Clarke handelt over dezelfde periode, maar vertelt vooral de tragische lotgevallen van een veroordeelde op Sarah Island.

Meer info: Tel. (02) 714.31.99. De Aussie Helpline verschaft (in het Nederlands) alle gewenste inlichtingen over Australië. Op dat nummer is ook de gratis gids Wegwijzer Australië (ca. 100 blz.) aan te vragen.

Kijk ook op internet: http://www.australia.com

Hilde Verbiest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content