Reis

Weekend Knack reisde met SwissAir, dat dagelijks rechtstreekse vluchten aanbiedt. Met de auto doe je er ongeveer zes uur over (550 kilometer).

Munt

1 Zwitserse frank = 0,65 euro.

Verblijf

Weekend Knack verbleef in Hotel Victoria (Centralbahnplatz 3-4), vlak bij het Hauptbahnhoff, een comfortabel zakelijk hotel (vier sterren) met 107 kamers en een meer dan behoorlijk restaurant. Een bekend adres is Der Teufelhof (drie sterren, Leonardsgraben 47-49), dat 33 kamers heeft en elk jaar enkele laat (her)inrichten door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Au Violon (Im Lohnhof 4) is ondergebracht in een voormalige gevangenis, die in een ver verleden ook nog klooster was. De cellen zijn omgetoverd in slaapkamers (twintig in totaal).

Vervoer

Het openbaar vervoer, tram en bus, is perfect georganiseerd. De groene trams rijden op Zwitsers grondgebied, de gele richting Frankrijk. Wie een hotelverblijf boekt, krijgt meteen ook een Free Mobility Ticket, waarmee je ongelimiteerd gebruik kunt maken van bussen en trams gedurende je verblijf.

Eten en drinken

Campari Bar (Steinenberg 7) vlak bij de Tinguelyfontein is een geliefd ontmoetingspunt voor after work parties. Wie niet ver meer wil lopen om een hapje te eten kan meteen aanschuiven aan de lange tafels van het restaurant van de Kunsthalle (Steinenberg 7). ’s Zomers is het er heerlijk toeven onder het lover van de wilde kastanjebomen, ’s winters wordt de tuin omgetoverd tot een schaatsparadijs.

Het Café des Art’s (Barfüsserplatz 6) heeft een zalig terras en een sfeervol salon.

Der Teufelhof herbergt naast het hotel ook twee restaurants : het gastronomische Bel-Etage en de meer gemoedelijke Weinstube. De brasserie van het hotel Au Violon heeft een Franse kaart. De Brauerei (Grenzacherstrasse 60) heeft een Jugendstilinterieur en een mediterraan geïnspireerde kaart.

Kaserne und KaBar (Klybeckstrasse 1b) is hét jongerentrefpunt. Gemoedelijke sfeer, lange tafels en eenvoudige keuken. Op het grote binnenplein worden ’s zomers films geprojecteerd. Mitte (Gerbergasse 30), vrij nieuw en ondergebracht in een voormalig bankgebouw, is niet echt een café, maar een kunst-, cultuur- en jongerencentrum. Geregeld zijn hier kunstenaars aan het werk.

Info

Zwitserland Toerisme, Postbus 1600, 1000 Brussel. Gratis infolijn : 00800 100 200 30, e-mail info.benl@switzerland.com, website www.MySwitzerland.com.

Basel Tourismus, Aeschenvorstadt 36, CH-4002 Basel, +41 61 268 68 68, fax +41 61 268 68 70,

e-mail info@baseltourismus.ch, website : www.baseltourismus.ch.

Tekst Hilde Verbiest l Foto’s Michel Vaerewijck, l Illustratie Tina Vandormael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content