Reis

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met reisorganisator ‘Thomas Cook’. Behalve voor vliegvakanties kun je er ook terecht voor citytrips, auto- en autocarvakanties, wintersport, ‘Disneyland Resort Paris’, ‘Discover’.

Info en reserveringen bij uw reisagent of surf naar www.thomascook.be

‘Weekend Knack’ logeerde in ‘Hotel Gran Fiesta****’, gelegen aan de promenade aan het zandstrand van Playa de Palma. Het degelijke, gerenoveerde comforthotel ligt op 1 km van het centrum van Playa de Palma en op 10 km van het centrum van Palma en is een goede keuze voor een combinatie citytrip en strandvakantie. Restaurants, bars en winkels op wandelafstand, om de 15 minuten lijnbus naar de binnenstad. Rustige kamers met zeezicht ; fijne buffetten, voortreffelijke service. Talrijke faciliteiten : zwembad binnen en buiten, jacuzzi, zonneterras. Logeren in Hotel Gran Fiesta kan vanaf 392 euro per persoon op basis van halfpension (in een tweepersoonskamer) voor een week. U vindt dit hotel in de ‘Thomas Cook’-brochure ‘Vliegvakanties winter 2005’, p. 351. Tijdens het winterseizoen vliegt ‘Thomas Cook’ elke zaterdag van Brussel naar Palma.

Voor meer info over Palma : www.mallorcaonline.com of www.mallorcawebsite.com of de Spaanse dienst voor Toerisme, Koningsstraat 97, 1000 Brussel, 02 280 19 26, fax 02 230 21 47,

www.tourspain.be, bruselas@tourspain.es

Aanraders

Cultuur

-‘Palau de l’Almudaina’, naast kathedraal. Gesloten op zon- en feestdagen. Moors paleis van de koningen van Mallorca.

-‘Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma’, Plaça Porta Catalina. Maandag gesloten.

-‘Palau March’, C/Palau Reial, 18. Zon- en feestdagen gesloten, zaterdag van 10 tot 14 uur.

-‘Museu d’Art Espanyol Contemporani’, C/Sant Miquel. Zondag gesloten. Zaterdag en feestdagen van 10 tot 13.30 uur. Hedendaagse Spaanse kunst in een prachtig achttiende-eeuws pand.

-‘Fundació Pilar i Joan Miró’, C/ Joan de Saridakis, 29, Cala Major. Maandag gesloten, zon- en feestdagen van 10 tot 15 uur. Vooral Miro’s atelier, in de oorspronkelijke staat, is interessant.

Uitstappen

-Boottocht naar het ‘Parc Nacional de Cabrera’, ‘de Galápagos van de Middellandse Zee’. Van maart tot oktober, groepen jaarrond. Inschepen in haven Colónia de Sant Jordi. www.excursionsacabrera.com

-Dubbeldekbus door Palma. Dagticket, ‘hop on, hop off’. Rijdt tot aan de ‘Poble Espanyol’ (Spanje in miniatuur) en tot Castell de Belver, 14de-eeuwse versterking boven de stad. Bushalte : Plaça Reina.

-Naar Sóller met het oude treintje. Vooral het tweede deel van de uurlange reis gaat door een prachtig landschap. ‘Ferrocarril de Sóller’ C/Eusebio Estada 1 nabij Plaça Espanya www.sollernet.com

Tekst en foto’s : Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content