Verblijf: Wij reisden met touroperator Sunair en luchtvaartmaatschappij Martinair en verbleven in het Riu Florida Beach Hotel. Sunair heeft een afzonderlijke zomerbrochure Florida, die je vindt bij je reisagent. Prijzen per week starten vanaf 17.790 fr. (vlucht, tax, hotel en huurwagen inbegrepen – op basis van 4 personen).

Shopping: Wie wil ontsnappen aan de tropische temperaturen, kan terecht in een van de grote shopping malls van Miami. Favorieten zijn de Dadeland Mall (15 minuten ten zuiden van het stadscentrum) dat 175 winkels en 4 warenhuizen huisvest. De grote couturehuizen en luxewarenhuizen zijn verzameld in het prachtige Bal Harbour-complex. Kletterende waterfonteinen voorkomen dat je hoofd gaat duizelen van de prijskaartjes. In South Beach vind je allerhande boetieks in het zuidelijke deel van Collins en Washington Avenue. Gap, Banana Republic, Urban Outfitters en de cosmeticawinkel Mac hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Transport: De meeste autoverhuurcentra bevinden zich in de buurt van de luchthaven en zijn duidelijk aangegeven op de officiële wegmarkeringen. Overweeg misschien voor een keertje een cabriolet, de meerprijs weegt niet op tegen het plezier dat je hieraan beleeft, vooral als je een tocht naar de Keys plant. Een leuke en veilige manier om Miami Beach te verkennen, is een fiets of rollerblades, die je kunt huren in een van de verhuurcentra in South Beach.

Hotels in de Keys: Cheeca Lodge op Islamorada combineert een Caraïbische en een geraffineerde Amerikaanse stijl. Het beschikt over een mooi zandstrand met palmbomen en een gastronomisch restaurant.

Mariott’s Casa Marina is een van de weinige hotels in Key West met een privé-strand. Probeer een kamer in het centrale gedeelte te bemachtigen. Wil je in een van de gerestaureerde huizen van Key West logeren, dan is het Marquesa hotel beslist een aanrader.

Adressen: Art Deco Welcome Center: kaarten, brochures en gidsen, 1001 Ocean Drive, Miami Beach. Bass Museum: 2121 Park Avenue (21st Street), Miami Beach. Wolfsonian Foundation: 1001 Washington Avenue (10th Street), Miami Beach. Delano hotel: 1685 Collins Avenue, Miami Beach. World Resources, 719 Lincoln Road, Miami Beach. News Café: 800 Ocean Drive, Miami Beach. Huis van Ernest Hemmingway en museum: 907 Whitehead Street (tussen Truman Avenue en Olivia Street), Key West. Marquesa Hotel & Café, 600 Fleming Street, Key West. Bagatelle, 115 Duval Street, Key West.

Els Vermeersch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content