PRAKTISCH

Wyoming, nà Alaska de staat met de laagste bevolkingsdichtheid van de Verenigde Staten, is acht keer groter dan België maar telt amper een half miljoen inwoners. In de hoofdstad Cheyenne wonen 50.000 mensen.

Yellowstone National Park (www.yellowstonecountry.org), in het uiterste noordwesten van de staat, is een van de populairste nationale parken van de Verenigde Staten en ontvangt net geen miljoen bezoekers per jaar. Ongeveer 96 procent ervan ligt in Wyoming, met een smalle rand in het noorden in Montana en in het westen in Idaho. Yellowstone ligt gemiddeld 2400 meter boven zeeniveau en grenst in het zuiden aan het Grand Teton National Park, een majestueus gebergte met scherpe pieken, mooie meren en Jackson Hole, een populaire wintersportplaats.

REIS

Pioniersstadje Cody (met een eigen luchthaven, een uur ten oosten van Yellowstone) is niet alleen de ‘Rodeo Capital of the World’ dankzij de dagelijkse Night Rodeo en het Buffalo Bill Historical Center, een megamuseum gewijd aan de pionierstijd, maar ook dé toegangspoort tot Yellowstone.

De weg van Cody naar Yellowstone geldt als één van the most scenic 52 miles in the USA. Nog spectaculairder maar beduidend langer is de omweg via de Beartooth All American Road, één van de mooiste bergpassen van Amerika, met een dramatische opeenvolging van scherpe haarspeldbochten en weidse panorama’s.

VERBLIJF

Onze uitvalsbasis voor een verkenning van Wyoming is gastenranch The Hideout (www.thehideout.com), een authentieke paardenranch met ruim duizend runderen en een dozijn luxueuze chalets even te oosten van Cody. Paardrijden doen ze er in onvervalste western style, de gastvrijheid en het managment Vlaams. The Hideout ligt net te ver van Yellowstone voor een comfortabele daguitstap, maar je kan je verblijf in het Nationaal Park boeken.

Verspreid over het nationaal park liggen een handvol toeristendorpen, met restaurants en warenhuizen, campings of hotels. Old Faithful Inn is een historic landmark aan de bekendste geiser ter wereld. Lake Yellowstone Hotel is minder spectaculair van architectuur, maar even historisch, op de oever van het meer. Alle accommodatie in het park valt onder het beheer van de Yellow-stone National Park Lodges (www. yellowstonenationalparklodges.com). Reserveren is ten zeerste aanbevolen.

Bezoekers kopen een permit, geldig voor Yellowstone én voor het Grand Teton National Park.

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met The Hideout en touroperator Xplore360°.

BESTE REISTIJD

De beste periode voor een bezoek is de zomer, van juni tot begin september. Overdag klimt het kwik dan tot 27 graden, maar ’s nachts kan het vriezen. De winter is lang en koud, met Siberische temperaturen.

INFO

Xplore360°, Kouterbaan 15b, 1745 Mazenzele (Opwijk), 052 36 94 08, www. Xplore360.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content