Reis

Deze trip kwam tot stand in samenwerking met Zwitserland Toerisme, Interhome, Zermatt Tourismus en Gornergrat Bahn. Zermatt ligt op 1620 meter hoogte en is gemakkelijk met de trein te bereiken. Wie met de auto komt, moet parkeren in Täsch en de laatste kilometers met de trein afleggen. Antwerpen-Täsch is 900 kilometer. In het dorp rijden elektrische wagentjes om de bagage te vervoeren. Je kunt er de meeste afstanden gemakkelijk te voet afleggen. Vliegen kan ook : naar Zürich, Genève, Basel, Milaan of Bern. Dan is het nog een paar uur met de trein. Vluchtinfo : www.swiss.com. Treininfo : www.sbb.ch. Tickets in België via Rail 1 : 02 528 28 30 of op www.my switzerland.com. Zermatt heeft ook een eigen heliport die bediend wordt door Air Zermatt.

Sleeën

De sleebaan van Rotenboden naar Riffelberg is bereikbaar met de Gornergrat Bahn van december tot april. De baan is 1,470 kilometer lang, met een hoogteverschil van 233 meter. Een rit duurt, stops inbegrepen, ongeveer een kwartier. Elke 10 minuten gaat er een trein terug naar boven. Sleeverhuur in Rotenboden.

Andere activiteiten

Dankzij de hoge ligging is Zermatt sneeuwzeker. Tijdens de winter biedt het samen met de Italiaanse buurdorpjes Breuil-Cervinia en Valtournenche 360 kilometer uitstekend onderhouden skipistes. First Tracks skiing, skiën bij maanlicht, heliskiën, paragliding… er is voor elk wat wils. Kinderen kunnen terecht in het Wolli Kinderpark in het Sunnegga-skigebied. Sneeuwschoenwandelingen staan duidelijk aangegeven. In het bergdorp zijn er prestigieuze winkels, bars en een interactief Matterhornmuseum. Je kunt er ook een ritje maken in een paardenkoets of met een gids het middeleeuwse dorpscentrum verkennen. In april is er Zermatt Unplugged, een muziekfestival met grote namen.

Slapen

Met meer dan 120 hotels en 2000 appartementen zijn er talrijke overnachtingsmogelijkheden, van eenvoudige familiehotels tot vijfsterrenresidenties van The Elysian Col- lection (www.elysiancollection.com). Wij logeerden in de comfortabele Chalet Rütschi, met wellness, van Interhome (www.interhome.be). Overnachten in de bergen is ook mogelijk, bijvoorbeeld in het Gornergrat Kulmhotel (www.gornergrat-kulm.ch), in de eco-hightechberghut Monte Rosa-Hütte (www.section-monte-rosa.ch) of zelfs in een iglo (www.iglu-dorf.com).

Eten

Het aanbod restaurants in Zermatt is overweldigend. Aanraders voor kinderen zijn de houtoven en de sfeer in Pizzeria Roma (www.detta.ch) en de overheerlijke pannenkoeken uit het vuistje bij Stefanie’s Crêperie in de Bahnhofstrasse. In de bergen ont- houden we vooral de streekspecialiteiten in de berghutten Blatten (www.blatten-zermatt.ch) en Les Marmottes (www.les-marmottes.ch). Hier serveert voormalig skikampioen Roby Perren allerlei lekkers van eigen kweek en is er heel het jaar door wild te verkrijgen.

Info

Zwitserland Toerisme, Postbus 1600, 1000 Brussel, 00800 100 200 30, www.myswitzerland.com.

Voor Zermatt : www.zermatt.ch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content