LÈGE-CAP FERRET Ligt aan de oceaan, in het departement Gironde, op 96 km van Bordeaux. Er zijn per week enkele rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Bordeaux met Hop of Easyjet. Met de trein (vanuit Parijs) : overstappen in Bordeaux naar Arcachon.

BESTE REISPERIODE Vanaf mei. Tijdens de zomer zorgen het bulderende oceaangeweld en de westenwind voor verkoeling. September en oktober zijn de favoriete maanden.

LOGEREN Hôtel La Co(o)rniche, designhotel tot in de details ingericht door Philippe Starck. Net als de gloednieuwe cabanes, met uitzicht op de Dune du Pyla.

Avenue Louis Gaume, 33115 Pyla-sur-Mer, www.lacoorniche-pyla.com

La Maison du Bassin, gezellig en met gevoel voor details ingericht hotelletje met een uitstekend restaurant en gezellige bar.

www.lamaisondubassin.com

Hôtel des Pins, gerestaureerde houten villa uit de jaren twintig.

23, rue de Fauvettes, le Cap Ferret, www.hoteldespins.eu

ETEN

Bij de oesterkwekers in hun oestercabanes

Le Mimbeau, Le Cap Ferret. Aan de voet van de lagune heeft de jonge oesterman Dennis Bellocq de oude cabane overgenomen en het oestermetier aangeleerd. Op het terras kun je genieten van het prachtige uitzicht op Le Mimbeau met een glas uitstekende witte wijn en een plateau oesters van eigen kweek.

Ook La Canfouine in Le Canon is een aanrader voor wie houdt van authenticiteit met een hedendaags kantje. Of La Conche wat verderop in Les Jacquets, waar Starck voorlopig nog zijn oude villa op het strand heeft.

Hôtel De la Plage, L’Herbe (chez Magne). Een nostalgisch chalet uit de 19de eeuw. Sinds kort overgenomen door Nicolas Lascombes (La Brasserie Bordelaise in Bordeaux) en Damien Boulan (oesterkweker), die het houten restaurant met terras in zijn volle glorie herstelden. Een incontournable op Ferret, met heerlijke lokale specialiteiten en dito wijnen.

L’Escale, Cap Ferret. ’s Ochtends, voor de dagjesmensen aanmeren via de embarcadère, lezen de lokalen hun krant op dit zonnige terras achter een café crème. Voor liefhebbers van lekkere streekkeuken en een authentiek decor uit de fifties.

Chez Hortense, Cap Ferret. Zeker een van de beste en best gelegen adressen van le Cap, al meer dan een eeuw in handen van dezelfde vissersfamilie.

Alleen open in het weekend, reserveren noodzakelijk : +33 556 60 62 56

Le Rest(O ! Het restaurant van La Co(or)- niche, het hele jaar open. Heerlijk vertoeven met een verbluffend uitzicht op de Dune du Pyla (let op het muziekje op de website, het is van The Two).

www.lacoorniche-pyla.com

DOEN

Een bezoek aan Le Grand Phare. Op een hoogte van 52 meter uitkijken over het bassin en de oceaan.

www.phareducapferret.com

Zonnen op Le Mimbeau, een zandbank voor de kust en te voet bereikbaar bij laag water.

La pointe, de eigenlijke cap met een uitgestrekt strand en woelige zee.

Wandelen, een nieuwe gids met vier wandelingen die als app op de smartphone kunnen worden gedownload. Te bekomen in het Office de Tourisme.

Tijdens de zomer zijn er rondleidingen langs de kust en door de duinen van Cap Ferret. Reserveren : +33 5 56 03 94 49

Fietsen, 200 km pistes rond het bassin, waarvan 60 km bewegwijzerd tussen Lège en Cap Ferret.

www.cyclos-cap.com/htfr/ow12.htm

Boottocht, rond de baai langs het Ile aux oiseaux en les cabanes tchanquées. Vertrek vanuit Arcachon of vanaf de embarcadère van Cap Ferret. Kies voor de grote tocht van 2,5 uur. Deze voert langs de mooie oude villa’s van les 44 hectares en langs de oevers van de kleurrijke oesterdorpen.

+33 5 57 72 28 28, www.bateliers-arcachon.com

INFO

Ze Guide (www.zeguide.eu), te verkrijgen bij het toeristenbureau in Claouey.

Avenue du Géneral de Gaulle, 1, www.lege-capferret.com

Op de website van Atout France vindt u meer informatie over Frankrijk :

be.rendezvousenfrance.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content