Overnachten Hoewel Rotterdam niet ver is, loont het de moeite om er te overnachten. Het bruisende nachtleven en de prachtig verlichte gebouwen maken deze havenstad ook ’s nachts bijzonder boeiend. Uit het ruime aanbod van hotels pikken we er drie uit. Designhotel Stroom ligt in de haven (Llyodstraat 1). Je kunt daar eten of om de hoek gaan naar Wijn of water (Loods Celebes 101). Wie voor de klassieke grandeur kiest raden we Hotel New York aan (Koninginnenhoofd 1), op Kop van Zuid, of Grand Hotel Philadelphia (Van Vollenhovenstraat 48-50) in het statige Scheepsvaartkwartier. Maar je kunt ook voor een alternatieve oplossing kiezen door te logeren in het wereldeethuis Bazar in de Witte de Withstraat 16.

Eten In Rotterdam komen er elk seizoen nieuwe eethuizen bij, die niet zelden mooi zijn ingericht. Voor een middaghap denken we onder meer aan Grand Café Dudok (Meent 88) in het oude centrum. In Pannekoekstraat 76a huist Level, een klasserestaurant. In de Entrepothaven is het gloednieuwe restaurant Fabbrica the place to be (Vijf Werelddelen 107, unit 12). Ten slotte raden we ook het Grand Café Loos aan (Westplein 1), aan de Veerhaven.

Shopping Het centrum telt enkele grote winkelassen met vooral grote winkelketens. Voor de meer intieme en persoonlijke modehandel verwijzen we naar de Pannekoekstraat, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat, de Van Oldebarneveltstraat, de Witte de Withstraat en de Binnenweg. Maar vergeet ook het Westelijk Handelsterrein niet (Van Vollenhovenstraat 5), een entrepot vol eethuizen, galeries en designwinkels.

Watertaxi Je kunt de stad ook via de watertaxi verkennen, die je zelfs naar Kop van Zuid brengt. Vooral in de zomer is dit een populair vervoersmiddel. De watertaxi neem je bijvoorbeeld aan de Leuve- of de Veerhaven.

Fiets Probeer de stad per fiets te ontdekken, het centrum is echt niet zo groot. Je kunt op verscheidene plaatsen fietsen huren. Sommige hotels stellen er zelf ter beschikking. Wie zich echt wil verdiepen in de architectuur, kan een beroep doen op de Rotterdam Archiguides die je per fiets rondleiden. Een schitterende ervaring.

Informatie : www.archiguides.nl

Info Raadpleeg zeker www.rotterdam2007.nl

Er verschenen recentelijk ook een aantal interessante architectuurgidsen over de stad. Daarvoor kun je de bookshops bezoeken van het Museum Boijmans van Beuningen en het Nederlandse Architectuur Instituut. Vooral die laatste is een aanrader voor de architectuur- en designfreak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content