Nu de modelabels zich steeds meer in de horloge-sector mengen, worden ook versieringen opnieuw belangrijker. En de traditionele merken willen niet onderdoen. Er wordt gretig een beroep gedaan op juweliers om uurwerken onder handen te nemen.

De betere horlogemerken leggen de dames al sinds het begin van het millennium in de watten : vrouwen hebben ruime keuze aan sieraden die ook de tijd aangeven. In overwegend mannelijke kringen wordt dan weer vaak beweerd dat een mooi mechanisch horloge het ‘enige’ sieraad is waar een echte man zich mee kan vertonen. Nu vermengen beide tendensen zich : ook mannenhorloges worden getooid met edelsteentjes, terwijl dure vrouwensieraden een mechanisch binnenwerk ingebouwd krijgen.

Naast de modehuizen komen ook de traditionele merken met prachtig bewerkte horloges voor de dag. Piaget werpt zich niet alleen op als een toonaangevend horlogemaker, maar zet eveneens zijn sterke reputatie als juwelier weer kracht bij, terwijl Cartier zijn collecties meer dan ooit laat baden in de weelde van edelstenen. Jérôme Lambert, de jonge topman van wat in de horlogewereld kortweg ‘La Maison’ wordt genoemd (Jaeger-LeCoultre, dus), vertrouwde ons onlangs toe dat “de komst van de fashion brands in het horlogevak voor de grote merken een stimulans betekende om te laten zien dat niemand zulke fraaie dameshorloges kon maken als zij…”

Weekend Knack stelde een overzicht samen uit een alsmaar mooier en groter wordende assortiment. Tijd om uw ogen de kost te geven.

1. Audemars Piguet – Horloge Millenary Pianoforte

Kast in grijs goud van 18 karaat, gesatineerd en gepolijst of bezet met diamanten. Wijzerplaat van wit paarlemoer. Gelimiteerde serie van 500 exemplaren. Handgenaaide polsband van zwart krokodillenleer met ‘grote vierkante schubben’.

2. Bovet – La Fleurier 34 mm

Gouden horloge met parels, paarlemoer en diamanten. De geguillocheerde wijzerplaat van zwart of wit paarlemoer is versierd met een dunne wijzer van diamant of een eveneens in diamant uitgevoerde 8. De polsband bestaat uit 110 parels.

3. Breguet – Reine de Naples Cammea

Horloge van wit goud op saffier met een lunette met 40 diamanten en een eveneens met diamant bezette kroon. De wijzerplaat van echte schelpjes is met de hand in reliëf gesneden. De polsband van krokodillenleer is voorzien van een klikgesp met 26 diamanten.

4. Bulgari – Horloge Astrale (uit de juwelencollectie)

Uiterst stijlvol kwartshorloge met witgouden kast en robijnen en diamanten op de wijzerplaat, de gesp en het kroontje.

5. Cartier – Horloge N£ud

Grijsgouden kast, glanzend zilveren wijzerplaat met twee cijfers, polsband van geborsteld linnen en vooral een schitterende uitvoering in de vorm van een platte knoop, net als een Japanse obi.

6. Chanel – J12 Vendôme

Horloge van wit goud van 18 karaat met 713 diamanten met een totaalgewicht van 43 karaat.

7. Chaumet – Horloge Attrape-moi

Gelimiteerde serie van 12 exemplaren. Bijen- en spin-motief van grijs en wit goud met briljanten, peridots, roze toermalijnen, citrienen, vuuropalen en cabochon-vormige chrysoprazen.

8. Chopard – Horloge Joaillerie

Dankzij de verfijnde versiering met briljanten en langwerpige diamanten op de gewelfde wij-zerplaat en gekromde polsband voelt dit op-en-top vrouwelijke horloge streelzacht aan.

9. Dior – Christal 38 mm

In één richting draaiende lunette met krasvrije piramidevormige saffieren. Kroon van roestvrij staal. Polsband van roestvrij staal met diamanten en twee rijen krasvrije piramidevormige saffieren.

10. Montblanc – Profile Lady Elegance DiamondsEen juweel van een horloge met 482 diamanten die samen de ster van Montblanc uitbeel-den. Het vergde ingewikkelde berekeningen en het vakmanschap van de beste edelsteenbewerkers om de vorm en de hoek te bepalen van de 43 gefacetteerde diamanten die samen een Montblancster vormen.

11. Perrelet – Diamond Flower

De fraaie diamanten bloem op de wijzerplaat draait door de polsbewegingen in het rond en windt zo het automatische binnenwerk op.

12. Piaget – Altiplano Double Jeu

Witgouden horloge met 587 briljanten en een zwarte wijzerplaat. Het bovenste deel van het horloge bevat een zandloper met witgouden balletjes.

13. Rolex – Oyster Datejust

Een speciale uitvoering van dit grijsgouden horloge, met diamanten arabesken op zowel de wijzerplaat als de polsband en een dubbele rij diamanten op de lunette.

14. Van Esser – A-one New Moon

Witgouden horloge met diamanten, een uniek polssieraad van het Belgische merk Van Esser. Het volledig met briljanten bezette uurwerk is voorzien van een maanfase-indicator.

15. Versace – Horlogecollectie Destiny

Stalen of met geel of roze goud afgewerkte kast, wijzerplaat met witte en bruine diamanten en een polsband van satijn of soepel leer. Een echte Versace.

16. Zenith – Star Baby Glam Rock

Een horloge voor meisjes die van glamour én van rock-‘n-roll houden. De basis blijft echter klassiek, met ofwel de chronograaf El Primero of het Elite-uurwerk, twee legendarische modellen van dit merk.

17. Van Cleef & Arpels – Folie des Prés

Kast en polsband van wit goud met diamanten. Een gedicht van edelstenen.

Door Serge Vanmaercke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content