Ik begin met Tik Tak omdat dat voor elk van ons toch een bron van inspiratie blijft. Ik betrap er mijzelf op dat ik altijd mee zit te raden naar het dier dat achter de blokjes verstopt zit. Aansluitend een gloednieuwe jeugdreeks. Een Vlaamse versie van The A-Team met mezelf in de hoofdrol. Ik zou graag een held spelen, zie je. Daarna moet Kulderzipken volgen. Ik ben namelijk een grote fan van Hugo Matthysen. Hij heeft niet voor niets grote wenkbrauwen. Dat wijst, net als bij Einstein en regisseur Sam Bogaerts, op een ongebreidelde fantasie. Zijn gevoel voor zelfrelativering is eveneens benijdenswaardig.

Het nieuws mag uiteraard niet ontbreken. Het is immers belangrijk te weten in welke wereld je leeft. Om dat daarna meteen weer te vergeten dankzij een goeie aflevering van Man Bijt Hond. Over dat programma mogen we gerust chaunivistisch doen. Dan is het alweer tijd voor een portie Matthysen, deze keer in combinatie met Bart Peeters. Ik zou een compilatie willen zien van de beste sketches die ze in De Liegende Doos brachten. Bart is als acteur zwaar onderschat.

Mark Uytterhoeven geef ik een programma waarin hij niet over sport hoeft te praten. Nee, laat hem gewoon wat gasten ontvangen, die hij dan goed op hun plaats zet. Weet je wat ik ook in Mark bewonder? De manier waarop hij zich op tijd en stond terugtrekt. Ik hoop dat ik er ook ooit toe kom om niet langer mijn privé-leven te verwaarlozen. Verder, geen ideale tv-avond zonder een film van Cassavetes, “Opening Night” bijvoorbeeld.

Omdat ik heel benieuwd ben naar het paringsgedrag van de giraf had ik graag ook een documentaire over dat boeiende onderwerp. De climax moet een komische reeks à la Monty Python worden met naast Bart De Pauw, Adriaan Van den Hoof en Pieter Embrechts van De Kakkewieten, jonge wolven als Tom Van Dyck, Ramsy Nasr – die momenteel in “Romeo & Julia” van het Zuidelijk Toneel speelt – en nog wat acteurs van Compagnie De Koe. Die gasten moeten dringend de kans krijgen om tv te maken.

Als toetje tenslotte het avondprogramma van vijf minuten, waarvoor “Man Bijt Hond”-regisseur Jan Eelen een voorstel heeft ingediend. Via deze weg wil ik dan ook tegen de VRT-directie zeggen: hij moét dat krijgen! (PVD)

Dimitri Leue acteert in de nieuwe reeks van “Windkracht 10”. In het Studio Brussel-programma “De Hoorberg” is iedere week een luisterspel van hem te horen. In november gaat zijn nieuwe toneelstuk “Nonkel Eddy” op toernee door Vlaanderen.

ONDER REDACTIE VAN LENE KEMPS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content