Waar: in het hartje Brussel, vanaf de Antoine Dansaertstraat tot aan de Galerijen.

Wanneer: 30-31 oktober en 1 november, elke dag van 11 tot 19 uur. Op de openingsdag, 30 oktober dus, is het parcours tot 22 uur te bewandelen.

Hoe: als vertrekpunt is het café De Markten (Oude Graanmarkt 5) gekozen. Daar is een gedetailleerd wandelplan te koop. In principe is het Stylistenparcours uiteraard gratis te betreden, maar met het plan (250 fr.) heb je een handige wegwijzer in handen. Bovendien spekt dat de Modo Bruxellae-kas, want het project draait niet op sponsorgeld. Achteraan het café De Markten wordt werk van de vier Brusselse modescholen tentoongesteld: La Cambre, Bischoffsheim, Atelier Lanaux en Brucemo. Verder zorgt het label Donaldson voor creatieve kinderopvang, onder toezicht van professionele animatoren.

Te herkennen: alle deelnemende locaties hebben een blitse mat in nepgras voor de deur liggen, zodat het parcours zich als het ware vanzelf uitwijst. Bezoekers-met-plan krijgen een plastic wasspeld toebedeeld, hetzelfde model als op de affiches. Eendracht maakt macht.

Deelnemende modenamen: te veel om op te noemen. Een selectie. Kaat Tilley, die de gevels van de KVS met wimpels zal versieren; Natan, die een presentatie in de winkel van Delvaux voorziet, terwijl die laatste dan weer iets doet bij Thierry Struvay; Laetitia Crahay, modester-in-spe, die speciaal voor de gelegenheid heeft samengewerkt met het bekende leer- en bonthuis Alcodin; Emmanuel Laurent en Bé Sottiaux, die samen hun mannencollecties tonen; Gerard Watelet, Mogoscha, Patrick Pitschon, Michael Guerra, Max en Lola

Aan te stippen:L’Union pour le Vêtement, die samen met Beauduin-Masson en Tony & Sandrine een heuse uitverkoopboetiek gaan runnen onder de naam ALLES MOET WEG! / TOUT DOIT PARTIR!; de Open Catwalk in de Beursschouwburg op 31 oktober, waaraan iedereen die iets vestimentairs te tonen heeft kan meedoen, met het publiek als enige jury. Verder wordt tijdens deze driedaagse de Prijs voor de Jonge Ontwerper uitgereikt.

Gids: er zijn gidsen voorzien, die een twee uur durende rondleiding geven. Prijs: 2000 fr.

Algemene info: Tel. (02) 735.79.49.

ONDER REDACTIE VAN LENE KEMPS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content