Portobello gevuld met vegan spread

© Diane Hendrikx

VOOR 2

1 pot Pa’lais Blanc

2 portobello’s

30 g noten (pecan, walnoot, pijnboompitten)

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

1 el agavesiroop

1 el olijfolie

peper en zout

Verwarm de oven op 200°C. Snijd de voetjes van de portobello (bewaar ze voor een ander gerecht of een bouillon). Maak de champignons schoon met een borsteltje en schraap de lamellen uit de champignons. Klop de Pa’lais-spread los in een kommetje tot een luchtige massa, voeg een eetlepel water toe. Vul de portobello’s met de spread. Besprenkel met gesnipperde tijm en rozemarijn, olijfolie en agavesiroop. Kruid met peper en zout. Zet tien tot vijftien minuten in de oven. Hak de noten grof en rooster ze in een droge pan. Haal de portobello’s uit de oven en strooi de noten erover. Serveer bijvoorbeeld met gegrilde zoete aardappel met komijn en een salade van gekookte tarwe met een tahin-citroenvinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content