Porties Portugal

1 © GF / le monumental

Portugal is een van dé reisbestemmingen van 2019. Vier tips in de westelijke uithoek van Europa.

1 Oude grandeur

De Franse hotelketen Maison Albar liet een historisch gebouw uit 1923 op de beroemde Avenida dos Aliados in Porto renoveren. Tijdens het interbellum huisde hier een van de chicste pensions van de stad, maar later raakte het pand in verval. De neoklassieke façade van Le Monumental Palace Hotel werd mooi gerestaureerd en ook binnen zijn heel wat originele details bewaard. In het grandioze Café Monumental (ook toegankelijk voor niet-gasten) kun je het interieur bewonderen.

Vanaf 217 euro voor een tweepersoonskamer, maison-albar-hotels-le-monumental-palace.com

2 Restotip

Talk of the town in Lissabon is Meat Me. In een negentiende-eeuws herenhuis zit een nieuw restaurant dat het beste vlees van de wereld serveert: Waguy bijvoorbeeld, maar ook varkensvlees uit de Alentejostreek in Portugal. Meat Me is nog maar net open, maar nu al geliefd bij restaurantcritici. Achter het gebouw wacht een bloementuin waar in juni een terras opent.

meatme.pt

3 Designdroom

Deze vakantievilla in het zuiden van Portugal heeft Belgische eigenaars. Kristoff Van der Vekens renoveerde een oude ruïne tussen olijf- en kurkbomen tot een designdroom waar je met zeven personen kunt slapen. Lokale architect Pedro Domingos tekende in zijn ontwerp zoveel patio’s en terrassen dat je bijna verloren loopt. De villa ligt in het ‘achterland’ van de Algarve, op 20 kilometer van de zee.

Vanaf 1390 euro voor een weekverblijf, casasportugal.eu

4 Volg de e-gids

Op zoek naar tips die niet in traditionele reisgidsen staan? Eén adres: Taste of Portugal, de website en Instagramaccount van Liliana Belchior, die in Portugal werd geboren maar opgroeide in Zwitserland. Ze bleef altijd terugkeren naar haar moederland en kent Portugal vanbinnen en vanbuiten. Liliana deelt op haar website zoveel geheime tips dat je meteen ook haar e-guides (13 euro) wilt aanschaffen. tasteofportugal.eu

2
2
3
3© GF / CAsa luum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content