Keuken : 6,5 i Decor : 7 i Comfort : 7 i service : 6 i Prijs/kwaliteit : 7

Je moet wijnboetiek Vinoland en wijnrestaurant Chaflo & Co kennen, anders zou je er voorbijrijden. Winkel en restaurant liggen een beetje van de weg af en hebben vanbuiten weinig te vertellen. Via de parking kom je eerst in de boetiek en vervolgens in het restaurant. De eetzaal is ruim en heeft een actuele lounge-inrichting in bruin en zwart. Ze biedt zicht op een terras met olijfbomen. Mensen uit de streek stromen toe voor een wijndegustatie met hapjes, in de wijnboetiek, of voor een maaltijd in het restaurant. De Belgische gerechten met hier en daar een vleugje Italiaans zijn royaal geserveerd en, net als de geschonken wijnen, vriendelijk geprijsd. In Chaflo & Co betaal je de winkelprijs van een fles plus 9 euro schenkrecht. Hoe duurder de fles, hoe groter het prijsvoordeel (voor de liefhebber zijn een Château Petrus 1993 voor 489 euro, of een Château Angélus, St. Emilion Grand Cru 1998 voor 167 euro koopjes !).

Chaflo & Co heeft een driehonderdtal verschillende flessen in huis en een aantal ervan staan open om wijn per glas te verkopen. Die open wijnen, die overigens nergens vermeld staan, worden bewaard in een speciale installatie die geopende flessen met gas vult om bederf tegen te gaan.

Wij zaten amper of er verscheen op tafel een schaal met knabbelaars, zoals nootjes, rauwkost en pesto. Daarbij dronken wij een glaasje sauvignon uit de Languedoc als aperitief (2,80 euro). Als wijn bij het eten ging de keuze naar een Chablis Premier Cru, Montée de Tonnerre, een witte waarvan wij niet onder de indruk waren (26 euro). De selectie op de wijnkaart is niet echt harmonieus en de vriendelijke obers weten niet zo veel van wijn af. Die vlotte jongens waren er ook niet altijd wanneer zij er moesten zijn : wel vijf keer moesten wij ons vingertje in de lucht steken om iets te bestellen.

De twee geproefde voorgerechten waren : carpaccio van schijfjes rauwe sint-jakobsschelpdieren met witte truffelolie, grijze garnalen en blokjes tomaat (14,50 euro) en trio van ganzenlever : gebakken en tweemaal in terrine, opgediend in bakjes krokant filodeeg met een slaatje, met rode bessen op een dambord van mango en appel (14 euro).

Er waren twee verschillende hoofdgerechten : een pan met een megaportie kwaliteitsmosselen, goed gegaard en gekruid en opgediend met krokante mosselgroenten en prima frieten (20 euro) en een stoofpot van noordzeevis met zeetong, zalm, mossel en gamba in een braaf gekruide vissaus met witte wijn en kerrie en opgediend met een berg pasta (18 euro). Uit het nagerechtenrepertoire kwam sabayon, volgens de regels van de kunst opgeklopt met marsala en geserveerd met een bol ijs (5,90 euro).

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content