Pompoenvelouté met parmezaanschuim

(c) Kris Vlegels
Voor 8 personen
  • 1,2 kg pompoen
  • 1 witte ui
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 30 g boter
  • kaneel
  • poeder van geroosterd brood
Parmezaanschuim
  • 50 cl room
  • 50 cl melk
  • 1 sjalot
  • citroentijm
  • 220 g parmezaan
  • 10 g boter
Bereiding
  1. Fruit de ui in olijfolie, doe de in stukken gesneden pompoen erbij, en vervolgens de gevogeltebouillon en wat kaneel. Laat 30 minuten koken. Mix glad.
  2. Breng de melk met de room, gesnipperde sjalot en citroemtijm aan de kook, draai het vuur heel laag, voeg de parmezaan toe. Zeef, roer er de boter door, mix tot een schuimige massa.
  3. Werk de pompoenvelouté af met het parmezaanschuim en poeder van geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content