Geen zin om hetzelfde parfum te dragen als een toevallige passant of een gelijkgestemde vriendin, ontdek dan de nieuwste generatie nichegeuren : van nostalgisch tot futuristisch, groen of uniseks.

Reminiscence, een juwelen- en parfumeriemerk uit de jaren zeventig, lanceert met Elixir Patchouli (EDP 100 ml : 90 euro) een nieuwe versie van zijn typische hippiegeur. Het merk creëerde een sfeer van vrijheid rond zich, met winkels, of beter gezegd bazaars, vol parfums, accessoires, djellaba’s, tassen en juwelen, met vredestekens en veelkleurige bedeltjes. Het nieuwe elixir, dat nog intenser geurt dan dertig jaar geleden, is houtachtig, met sporen van amber en muskus.

Verkrijgbaar bij de twee Reminiscencewinkels : Louizagalerie 226, 1050 Brussel, 02 512 22 24, en Schuttershofstraat 6, 2000 Antwerpen, 03 227 25 36, en in de parfumerie. Info : www.reminiscence.fr.

Dat parfums anders kunnen, bewijst The Different Company, dat vooral een hoge kwaliteit nastreeft. De geuren zijn uniseks, de flacons hervulbaar, en het merk verkreeg het groene label van Greenpeace. Maar het bijzonderst is wel de hoge concentratie : zo zitten er in een flesje Jasmin de Nuit (hervulbare aluminium fles 50 ml : 156,20 euro, navulling 50 ml : 66 euro, glazen fles 90 ml : 125,40 euro) maar liefst 700.000 Egyptische jasmijnbloemen.

Onder meer verkrijgbaar bij Parfuma : Eiermarkt 31, 2000 Antwerpen, en Wijnegem Shopping Center, www.thedifferentcompany.com.

Wie vooral een parfum draagt om anderen te prikkelen, wordt misschien fan van Escentric Molecules. Dat brengt nu twee parfums uit die het effect van feromonen nastreven. De twee bevatten eenzelfde chemisch aroma : Iso E Super. Escentric 01 heeft er al een hoge concentratie van, met daarnaast onder meer rode peper, maar zijn broertje Molecule 01 (beide 100 ml : 95 euro) bevat niets anders, en zou daardoor zorgen voor grote aantrekkingskracht. Een nieuw merk teert vooral op sterrenfans, en die vallen bij hoopjes : Elton John, Kate Moss, Dita Von Teese en Scissor Sisters.

Exclusief verkrijgbaar bij Magnolia, Volkstraat 28, 2000 Antwerpen, www.escentric.com.

De speelse codenaam Parfumerie Generale verwijst in zijn initialen natuurlijk naar parfumeur Pierre Guillaume, maar ook naar het bijzondere karakter van het merk. Het opvallendst zijn de zware glazen flacons met enkel een nummer, zodat u de geur, voor mannen en vrouwen, onbevooroordeeld kunt ontdekken. Voor vrienden van de poëzie is onderaan de fles wel een lyrische naam te vinden, samen met het geurtype. Een aanrader is nummer 16, Jardins de Kerylos (50 ml : 95 euro), met groene vijg, tuberoos en muskus.

Exclusief verkrijgbaar bij Magnolia, Volkstraat 28, 2000 Antwerpen, www.parfumerie-generale.com.

Door Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content