Frank Hermes is wat je noemt een pechvogel. Drie weken na de opening van zijn restaurant Nez Rouge, kreeg de kok in de keuken een pan met 10 liter kokend water over zijn benen. Hij werd met derdegraadsverbrandingen afgevoerd. Zijn vorige werkgever, Carlo Didden van De Kleine Zavel, was zo loyaal om de kok Jacobus Rijks te sturen. Je vroegere rechterhand laat je immers niet aan zijn lot over. Jac Rijs heeft handig zijn plan weten te trekken. Hij is Nederlander, deed vroeger iets met computers, geraakte in de ban van de keuken en is naar België gekomen om het koksvak te leren. Hij werd op relatief korte tijd een gemotiveerde en geroutineerde kok.

Frank Hermes is geen watje. Eerder liep hij in de keuken tegen een mes en sneed de pezen van zijn hand open. Twee weken na het ongeval met het kokend water was hij terug in de keuken van Nez Rouge, met omzwachtelde benen en onder de pijnstillers.

Nez Rouge ligt aan het Neusplein, kwam in de plaats van Centre Ville en is ’s avonds te herkennen aan de rode gevelverlichting. De inrichting is modern, met rood als terugkomende kleur. Vanuit de eetzaal heeft men zicht op het keukengebeuren of kijkt men via de grote vensters de straat in. Wij kwamen twee keer. De eerste keer vernamen wij bij het afrekenen dat Frank net was geveld en dat Jacobus nog maar twee dagen aan het fornuis stond. Wij aten correct maar vonden het juister om terug te komen wanneer de chef weer te been was en dat was een maand later. Wij werden ontvangen door hetzelfde vriendelijke en vlotte meisje, dat ook afkomstig was uit De Kleine Zavel. Zij vermeldde de suggesties van de dag keurig met de prijzen.

Als zuiders hapje verscheen kort gegrilde sardine met escabeche van groenten. Er waren twee voorgerechten : drie bereidingen met garnalen (soepje met grijze garnalen en invallend schuim, salade van Japanse nobashigarnalen, tomaat-garnaal met oosterse toets, 16 euro) en een smakelijke oosterse salade met in gember- en lookmengeling gemarineerd en vervolgens kort dicht geschroeid rundvlees met nobashigarnalen (14 euro). De twee hoofdgerechten waren : zeebrasem gevuld met geitenkaas met geroosterde paprika, saffraanmayonaise en kruidensla (18 euro) en een met zorg gegaard, mooi stuk kabeljauw met kruidenpuree, juist gegaarde asperges en tuinbonen en een jus op basis van citroentijm (22 euro). Het glas werd gevuld met de geconcentreerde, rijpe, ronde smaken van een Colpetrone Montefalco Rosso 2003 uit Umbrië (28 euro). Gepocheerde vijgen met siroop van rode wijn en Engelse stiltonkaas vormden de smakelijke afsluiting van een smakelijke maaltijd.

hedendaags restaurant

Keuken 7

Decor 7

Comfort 6,5

Service 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

VLOT EN DEGELIJK

Frank Hermes is geen onbekende in het Antwerpse horecawereldje. De kok werd gevormd in de Schone Van Boskoop in Boechout en was vijf jaar lang souschef in het druk beklante Antwerpse restaurant De Kleine Zavel.

Met Nez Rouge zet Frank Hermes een degelijk en vlot restaurant in de markt, waar wordt gewerkt met correcte producten. De keuken is zuiders Frans met veel groenten en met kruidige buitenlandse invloeden. De muziek staat zacht, zodat er rustig kan worden gebabbeld.

RESTAURANT NEZ ROUGE

Nationalestraat 114a (Neusplein)

2000 Antwerpen

03 237 55 97

www.nezrouge.be

Lunch 19 euro, menu carte blanche 45 euro of 60 euro met aangepaste wijnen.

Parking Cammerpoorte

Nationalestraat 38.

Dinsdag gesloten.

www + meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content