Tekst en foto’s Pierre Darge

In het hotel zelf overheersen zandkleuren en licht olijfgroen. Op de eerste verdieping werden vier kamers ondergebracht die in vorm en grootte behoorlijk wat van elkaar verschillen. De meest begeerde is zonder meer de Torenkamer, die centraal aan de voorkant zit en vanaf de gezellige erker een prachtig uitzicht biedt over het rivierlandschap, met op de achtergrond de heerlijkheid Marienwaard, één van de fraaiste natuurgebieden in de omgeving. Vlakbij ligt de Schepenkamer, eveneens aan de voorkant maar vanwege zijn intimiteit veel gevraagd. Vooral de zithoek met de secretaire zorgt voor een knusse sfeer. Zelf overnachtten we in de zeer grote Bodekamer, die een behoorlijk stuk van de achterzijde beslaat en voor een gedeelte onder het afhellende dak met de grote dakvensters genesteld zit. Naast de twee bedden is er een zeer ruime zithoek voorzien van fauteuils.

Op de benedenverdieping bevinden zich de vertrekken waar de gemeenteraadsleden vergaderden en waar nu intieme diners voor besloten gezelschappen worden georganiseerd. Het ontbijt wordt in één van die kamers aan de voorzijde geserveerd, waar de zon ’s ochtends heerlijk binnenvalt en waar men dan ten volle van de rust van het pand kan genieten. Het is dan ook dubbel jammer dat her en der bolronde, matwitte lampen werden geïnstalleerd die in een onbewaakt moment van smaakverwarring moeten zijn aangekocht.

In De Os en Het Paard worden vier gastenkamers verhuurd aan 105 euro per nacht, inclusief ontbijten. De Os en Het Paard, Deilsedijk 73, NL-4158 EG Deil, Nederland, tel. +31-345-65 16 13, fax +31-345-65 22 87, e-mail osenp@tref.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content