In Parijs opent al enkele maanden de ene toegewijde mannenwinkel na de andere. De Haut-Marais blijft immens populair, maar ook good old Saint-Germain-des-Prés is nog in trek.

1. Ami, het label van ontwerper Alexandre Mattiussi, behoort al enkele seizoenen tot de must-see shows tijdens de Parijse modeweek, en is wereldwijd ook opgepikt door een aantal invloedrijke warenhuizen. De stijl is typisch Frans : chic en losjes tegelijk (de ontwerper spreekt zelf, met niet al te veel verbeelding, van ?een garderobe voor de moderne gentleman”). Eind vorig jaar opende het merk een flagship store aan boulevard Beaumarchais, naast Merci, en vlak bij gloednieuwe winkels van onder meer A.P.C. en Acné. De zaak werd ontworpen door architecten Karl Fournier en Olivier Marty van Studio KO, die ook hotelentrepreneur André Balasz van Chateau Marmont in Los Angeles onder hun klanten tellen.

Ami, 109 boulevard Beaumarchais, www.amiparis.com

2. Het profiel van Melinda Gloss is enigszins vergelijkbaar met dat van Ami : een rechttoe rechtaan look voor dito mannen (in het bijzonder cinefielen, het merk organiseert geregeld screenings) die ook in België op prijs wordt gesteld (het merk heeft hier verscheidene verkooppunten). Eind vorig jaar opende Melinda Gloss zijn tweede zaak in een voormalig bankgebouw in rue Madame, op de linkeroever. De kelder, waar de oude kluizen bewaard zijn gebleven, is opgevat als ?een experimentele en (re)creatieve ruimte” voor evenementen rond mode en cultuur. Collectif Cigüe, het architectenbureau, werkte eerder voor onder anderen Aesop en Isabelle Marant.

Melinda Gloss, 9 rue Madame, www.melindagloss.com

3. Het team achter La Comédie Humaine haalde niet alleen zijn naam en inspiratie bij de schrijver Honoré de Balzac, maar ook zijn embleem : een gekostumeerde haan van de karikaturist J.J. Grandville (met wie Balzac ooit heeft samengewerkt). In de kleine maar fijne winkel vlak bij place de la République liggen behalve de klerencollectie (fris klassiek, zie hoger) ook handschoenen, zeep en notitieboekjes te koop.

La Comédie Humaine, 24 rue Yves Toudic, www.lacomediehumaine.com

En ook nog…

French Trotters, de belangrijkste multimerkenzaak voor liefhebbers van Scandinavisch geïnflecteerde erfgoedmode (de Monocle-brigade), opende vorig najaar een nieuw vlaggenschip in de Marais.

French Trotters, 128 rue Vieille du Temple, www.frenchtrotters.fr Le Bon Marché, het elegantste warenhuis van Parijs, heeft onlangs zijn mannendepartement vernieuwd en uitgebreid. Alle mannenmerken zitten thans verzameld in de kelder, van Stephan Schneider tot Dries Van Noten.

Le Bon Marché Rive Gauche, 24 rue de Sèvres, www.lebonmarche.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content