Paris, ma belle

© Wouter Van Vaerenbergh

Parijs is de hoofdstad van de schoonheid. Vier estheten uit de beautywereld vertellen over hun favoriete plekjes in Parijs.

Nicolas Degennes – Artistiek directeur make-up Givenchy

Mooie mensen zien ?

Le Marais is een heel gevarieerde buurt waar je mensen ziet van allerlei afkomst en met heel uiteenlopende stijl en smaak. Op zondag lijkt heel Parijs er rond te wandelen. Ik heb het niet zo voor plaatsen waar mooie mensen samentroepen. Het is interessanter om schoonheden uit de massa te destilleren.

Tussen het derde en vierde arrondissement.

Meest inspirerende locatie ?

Le Grand Palais, zonder twijfel. Als de avond valt zet ik me op een van de bruggen en kijk ik naar de ondergaande zon die achter het paleis verdwijnt en haar laatste stralen over Parijs werpt. Daar word ik stil van. Dat licht, dàt is schoonheid.

Avenue Winston Churchill, 75008 Paris.

Mooiste panorama ?

Het dak van het Shangri-La Hotel, met uitzicht over de hele stad en op de Eiffeltoren. In het Parc des Buttes-Chaumont heb je ook een geweldig uitzicht.

Shangri-La Hotel, 10 avenue d’Iéna, 75116 Paris. Parc des Buttes-Chaumont, rue Botzaris/rue Manier, 75019 Paris.

Mooiste interieur ?

Ik ben een groot liefhebber van het Musée d’Orsay, daar breng ik echt veel tijd door.

62 rue de Lille, 75343 Paris.

Mooiste boetiek ?

De flagship store van Louis Vuitton op de Champs Elysées. Een boetiek met een ziel die tegelijk iets huiselijks uitstraalt. Dat is belangrijk voor mij.

101 avenue des Champs Elysées, 75008 Paris.

Andere favorieten ?

Ik ben een groot fan van het Palais de Tokyo. Het is een magische plek waar veel dingen gebeuren en waar kunst een kans krijgt. In de tuin van het Rodinmuseum wandel ik graag tussen de sculpturen, zoals Le Penseur. Ze doen me dromen.

In Le Bois de Vincennes, in het oosten van Parijs, zie je vaak mooie taferelen met paarden en mensen. Ook bij een gewone wandeling langs de Seine sta je soms versteld van wat je ziet.

Palais de Tokyo, 13 avenue du Président Wilson, 75013 Paris. Rodin Museum, 79 rue de Varenne, 75007 Paris. Bois de Vincennes, Avenue Daumesnil, 75116 Paris.

Inès de la Fressange – Ex-topmodel, vroegere muze van Lagerfeld, consultant Roger Vivier (schoenen), L’Oréalambassadrice, auteur van ‘La Parisienne’ (‘Parisian Chic’).

Mooiste terras ?

Le Café de l’Odéon heeft vanaf mei het mooiste terras, net voor het Théâtre de l’Odéon. Een theatraal kader, met marmeren zuilen en grandioze lusters, vergulde spiegels en antieke beelden. Het terras is soberder, maar daar zit je wel onder de hemel van Parijs !

Place de l’Odéon, 75006 Paris. www.cafedelodeon.com.

Mooiste uitzicht ?

Het Café de l’Homme is een van de plekken waar je bezoekers mee naartoe neemt voor een etentje. De eigentijdse keuken is een mooie aanvulling op het uitzicht.

17, place du Trocadéro, 750016 Parijs, www.restaurant-cafedelhomme.com

Parijs op zijn best ?

Café de Flore, in het hart van Saint Germain des Prés, is een onconventionele klassieker. Een typische Parijse plek vol paradoxen : modern maar met een decor uit het verleden, rustig boven, beneden ideaal om mensen te observeren.

172 boulevard Saint-Germain, 750006 Paris. www.cafedeflore.fr.

Winkel met de mooiste spullen ?

Caravane Chambre 19 is een boetiek waar ik inspiratie haal voor mijn interieur. Je vindt er mooie decoratievoorwerpen met een exotische-Parijse-eigentijdse stijl.

Caravane Chambre 19, 19 rue Saint-Nicolas, 75012 Paris. www.caravane.fr.

Mooiste plek ?

De gaanderij Véro-Dodat is een van de mooiste passages in Parijs. Er huizen twee van mijn favoriete galeries. Eric Philippe is gespecialiseerd in Scandinavisch design (1920 tot 1980), heel puur en mooi ; er vlak naast ligt de Galerie du Passage met eveneens twintigste-eeuwse meubels en voorwerpen. Er loopt ook altijd een tentoonstelling die de moeite waard is.

Galérie Véro-Dodat, Rue du Bouloi/ 750001 Paris. www.ericphilippe.com, www.galeriedupassage.com.

Inspirerendste plek ?

Het Musée Jacquemart-André heeft een eclectische kunstcollectie en is ondergebracht in een huis dat de moeite loont. De theesalon is een van de chicste van de stad.

Musée Jacquemart-André, 158 boulevard Haussmann, 75008 Paris. www.musee-jacquemart-andre.com.

Aliza Jabès – Directeur van het natuurlijke cosmeticamerk Nuxe.

Mooiste plek ?

Ik wandel graag in de overdekte gaanderijen van de Jardin du Palais-Royal. Die plek is een stille getuige van historische gebeurtenissen en tegelijk erg modern, met boetieks van ontwerpers als Marc Jacobs en Pierre Hardy.

Place du Palais-Royal, 75001 Paris.

Mooie mensen kijken ?

In Saint Germain des Prés, de wijk die mij doet denken aan mijn studententijd. Ik liep en loop nog altijd graag door de rue de Seine of de rue de Grenelle, waar de Parisiennes hun rive gauche-stijl wisten te bewaren : chic, elegant en eenvoudig.

Zesde arrondissement.

Mooiste uitzicht ?

Het terras van het Café de l’Homme biedt een betoverend uitzicht op de Eiffeltoren. Daar heb je alle ingrediënten om een uniek moment te beleven : een geweldig panorama, een sublieme entourage, een lekkere menukaart en een voortreffelijke service.

17 Place du Trocadéro, 75016 Paris. www.cafedelhomme.com.

Mooiste groene plekje ?

Ongetwijfeld de Jardin des Plantes, een van de zoetste herinneringen uit mijn kindertijd. Tijdens wandelingen met mijn vader ontdekten we verschillende planten en bloemen. Mijn kennis/vorming is begonnen in dat prachtige stukje natuur in Parijs.

57 rue Cuvier, 75005 Paris.

Mooiste interieur ?

Le Royal Eclaireur, net geopend in het Royal Monceau Hotel en ontworpen door Philippe Starck. Een ongelooflijke ruimte ! Tegelijk boetiek, luxesuite en kunstgalerie. Je vindt er de laatste mode maar ook meubels en vintage voorwerpen. Een nieuwe conceptstore naar mijn hart, want ik ben bezeten van kunst en mode.

37, avenue Hoche, 75008 Paris.

Mooiste dingen ?

Als liefhebber van moderne kunst ben ik fervent fan van het Palais de Tokyo. Het ligt op twee stappen van de Trocadéro en herbergt binnen zijn massieve architectuur het beste van de Moderne Kunst. Ik hou van die grote open ruimte die openstaat voor iedereen.

13, avenue du Président Wilson, 75116 Paris.

Wouter Wiels – Organisator van het beauty event ‘Rives de la Beauté’ in Parijs

Mooie mensen kijken ?

Als je houdt van diversiteit kom je in heel Parijs goed aan je trekken… Zelfs de verschrikkelijke metro biedt op dat gebied spektakel.

Mooiste uitzicht ?

Bij volle maan is de bar op de 33ste verdieping van het wat verouderde Hotel Concorde La Fayette bij de Porte Maillot niet mis. We praten hier wel over het panorama, niet over de seventiesbar en de te zoete cocktails !

3 place du Général Koenig, 75017 Paris.

Beste plek om tot rust te komen ?

Een wandeling langs de oevers van de Seine, met een oversteek over de Pont des Arts bij zonsondergang.

Tussen Quai du Louvre in het eerste en Quai Malaquais in het zevende arrondissement.

Mooiste plek ?

De Parijse parken. Een onverwachte ontmoeting in de Jardin du Luxembourg, een zeldzame vogel in Buttes-Chaumont, een grappige scène in de Jardin des Tuileries, een aparte verschijning in de tuin van het Palais-Royal… Als er niet één zo’n moment is dat de week extra opfleurt, er iets mis.

Jardin de Luxembourg, 75006 Paris. Parc Buttes-Chaumont, rue Botzaris/rue Manier, 75019 Paris.Tuileries, Place de la Concorde/rue de Rivoli, 75001 Paris. Palais Royal, Place du Palais-Royal, 75001 Paris.

Mooiste boetiek ?

De winkel van Dries Van Noten biedt een zalig contrast met de doorsneewinkelarchitectuur en de wetten van ‘omzet per vierkante meter’ .

7 Quai Malaquais, 75006 Paris. www.rivesdelabeaute.com

Door Sofie Albrecht – foto’s Wouter Van Vaerenbergh

De beste plek om tot rust te komen is de Pont des Arts over de Seine bij zonsondergang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content