Sofie Albrecht
Sofie Albrecht Sofie Albrecht is beautyjournaliste en mede-oprichtster van de blog Café Cosmétique

Wat

Nuxe heeft een hoop troeven : natuurlijke verzorgingsproducten in recycleerbare ecoverpakkingen, zonder kleurstoffen, minerale oliën, dierlijke ingrediënten noch dierenleed. Sinds mei vorig jaar hoort daar ook een spa bij, al moet je daarvoor wel naar Parijs. De spa is een speciaal project van Aliza Jabes, de directrice van het merk. Als werkende moeder weet zij perfect wat een actieve stadsmus verlangt van een schoonheidsbehandeling : even weg uit de drukte, tijd en ruimte voor zichzelf. In een van de drukste winkelbuurten van Parijs vond ze een voormalig pakhuis uit de zeventiende eeuw. De befaamde vipkapper John Nollet installeerde zich op de eerste verdieping, terwijl de kelder als spa werd ingericht : onder de gewelven waar de tonnen wijn lagen opgeslagen, werden twee verzorgingsruimtes en een hamam ingericht.

onze bevindingen

Vlak bij het commercieel centrum Les Halles ligt de Nuxe-spa verscholen achter in een gang. Een druk op een van de belletjes opent het ijzeren hek, waarachter zich een oase van rust bevindt. Een kleine patio leidt naar de ingang, waar Audrey me ontvangt en meteen in de glazen lift naar û1 neemt. Houten schuifdeuren met Japans papier verbergen een aangename ruimte : gedempte verlichting dompelt de gewelven, eiken balken en middeleeuwse stenen in een aparte sfeer. De kamer heeft een hoog zengehalte, traag kleed ik me uit en kruip in de ligstoel. Koele handen masseren mijn nek, schouders en voeten prompt tot rust, “om je voor te bereiden op volledige ontspanning”, zegt Audrey. De verwarmde stoel doet de rest : ik word roezig en merk vaag een koude tocht langs mijn voeten, hoewel ze zijn ingeduffeld in de deken. “Dat is de verfrissende gel”, weet Audrey, “om de voeten te ontzwellen en te kalmeren.” Ze verwijdert mijn make-up met een melk en wast alles af met warme wanten gedrenkt in de Tonique aux Fleurs, die inderdaad naar bloemetjes ruikt. Klaar voor de specialiteit van het huis : de gommage Revelateur Eclat aux 4F, een reeks essentiële oliën van bladeren, bloemen, vezels en fruit die afrekenen met een vale teint zonder te irriteren. Met cirkelvormige beweging masseert Audrey het spul, dat ruikt naar donker brood met confituur, op mijn gezicht. Opnieuw nemen warme wanten de laatste restjes weg zodat een propere huid kan genieten van het Masque Frais Hydratant, dat wordt aangebracht met strijk- en drukbewegingen. Een extra laag krijgt een gaasje, gedrenkt in Eau Aroma-Lactée, en enkele minuten om in te werken. Mijn lippen krijgen een lik Baume Rêve de Miel, de gehypete lippenbalsem van Nuxe, en ellebogen en handen worden getrakteerd op het rijke Baume des Familles. Ik geraak in een soort bewuste slaap, van waaruit ik alles registreer : Audrey haalt het gaas en de restanten van het masker weg, druppelt wat fysiologisch water in mijn ogen en begint mijn oogomtrek te masseren met de Contour des Yeux Prodigieux. Een laatste verstuiving Eau Aroma-Lactée voor een frisse toets en een massage van rug en schouder halen me uit mijn halve coma. Wat Crème Fraîche-dagcrème en een lichte make-up om buiten de hoofden te doen draaien naar mijn nieuwe ik.

prijs

Weekend Knack kreeg de Aroma-Lactée-gelaatsverzorging, die een uur en een kwartier duurt en negentig euro kost. Maar er zijn ook zuiverende, verstevigende of herstellende kuren voor net geen honderd euro. Kortere behandelingen zijn eveneens mogelijk. Het menu vermeldt ook lichaamsverzorgingen, massages en hamam.

waar

Le Spa Nuxe, 32 rue Montorgeuil, 75000 Paris, +33 1 55 80 71 40, website www.nuxe.com

Sofie albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content