DIPTYQUE

De eerste Diptyquewinkel opende in 1961 aan de Boulevard St. Germain 34. Hij is er nog. Voor het 50-jarige bestaan is er de speciale geur en geurkaars nr. 34. Uiteraard zijn er ook alle andere parfums, bodyproducten en cadeautjes van het merk, zoals de keramieken parfumverspreiders voor de kleerkast.

34 Boulevard St. Germain, www.diptyqueparis.com

BY TERRY

Terry de Gunzburg is, zoals iedere ingewijde weet, de vrouw die Touche Eclat bedacht bij YSL. Nu heeft ze al enkele jaren haar eigen make-uplijn en boetieks in Parijs, waar ook make-up op maat wordt gemaakt. Voor een Rendez VousHaute Couleur ben je op het goede adres in de winkel By Terry in de Galerie Véro-Dodat 21. Online shoppen kan ook.

10 Avenue Victor Hugo, www.byterry.com

FREDERIC MALLE

De sfeervolle boetiek van Frederic Malle beschikt over heuse geurkamers, zoals de echte neuzen die ook gebruiken. Je vindt er alle parfums die Malle laat maken door 19 beroemde neuzen, naast bijzondere huisgeuren en geurkaarsen. Via de website kun je op voorhand je eigen geur kiezen.

Editions de Parfums Frederic Malle, 37 Rue de Grenelle. www. editionsdeparfums.com

MAKE UP FOR EVER

De favoriet van de visagisten, Make Up For Ever, heeft zijn boetiek in een galerij in het achtste arrondissement. Maar ook als leek vind je hier je gading. Je kunt je vergapen aan de prachtige maquillage, gereedschap, tasjes…

5 Rue la Boétie, www.makeupforever.com

LES SALONS DU PALAIS ROYAL SHISEIDO

Serge Lutens maakt vanuit zijn Marokkaanse paleisje in het Palais Royal niet alleen zijn commerciële geuren, maar ook les Exclusives, pareltjes van nichegeuren, die via postorder de wereld rondgaan. Stap eens binnen om te kijken en te ruiken, en bewonder de mooie make-upcollectie van de voormalige Shiseidoman. Ze is alleen hier te koop.

Jardins du Palais Royal, 142 Galerie de Valois, www.sergelutens.com

IUNX BIJ COSTES

Voorheen kon je kennismaken met het aparte ‘interactieve’ geurconcept IUNX aan de Rue de l’Université, maar enkele jaren geleden werd het merk geadopteerd door Hôtel Costes, dat, gelukkig voor de liefhebbers, nog enkele van de bijzondere IUNXgeuren verkoopt. Naast de eigen Costeslijn natuurlijk.

239 Rue Saint Honoré, www.hotelcostes.com

CARON

Al meer dan honderd jaar maakt Carongeuren, en voor de liefhebsters ook geparfumeerde gezichtspoeders. In 1904 ging de eerste winkel open in de Rue de la Paix 10. Caron staat voor High Perfumery. De boutiques (er is er ook een 90 Faubourg Saint-Honoré) weerspiegelen de geschiedenis van het parfum. Let op de kristallen ‘parfumfonteinen’.

34 Avenue Montaigne, www.parfumscaron.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content